Sokáig uralta az olasz bajnokság első két helyét a Milan és a Napoli. Most egy-egy váratlan eredmény után már a bajnoki címvédő Iner van az élen. Pioli derűsen tekint a déliek elleni rangadóra, s szerintem a BL-búcsú után összeszedett csapat lép majd pályára az év utolsó hazai meccsén a San Síróban, s nem kap majd ki.

Fájó vereség a Liverpool ellen, majd egy indiszponált udinei 1:1, utolsó perces pontmentéssel Ibra faktorral. Eltelt viszont egy hét, és nyugodtan hazai környezetben rendezte a sorokat a Milan. Először megnéztem a meccskeretet, amiben végül ott van a világbajnok Hernandez, s ha baj van, ő szerintem az utolsó 20 percre be tud állni és meglendíti a csapatot. Ha Bennacer, Kessie és Ibra a fedélzeten van, akkor senkitől sem kell félnie a Rossonerinek. Pioli külön kiemelte, hogy Tonali milyen bámulatos mutatókkal rendelkezik a futó szezonban. A rutinos tréner az ígéri, hogy újra rálép a pedálra a milánói együttes, s mindig visszatekint a projektre, amely évek óta épül: tavalyi jó bajnoki szereplés, visszatérés a BL-be, és a kiegyensúlyozott teljesítmény most is tart. Csapategységben előrébb tart a Napolinál a Milan, az ahogy rossz játékkal is képesek nyerni, vagy fontos gólt szerezni a hajrában (mint legutóbb), értékes pontokat hoz a bajnokságban.

Csak az utolsó fordulóban tudott továbbjutni az Európa Ligában a Spalletti mester csapata. Akkor a Diego Armando Maradona stadionban egy 3:2-es Leicester elleni diadallal érte el az Európa Liga – továbbjutást a nápolyi csapat, azonban a kupameccs után még a Milan teljesítményét is sikerül alulmúlni. Vereség hazai pályán az Empoli ellen (0:1), rúgott gól nélkül. Kulcsembereit veszítette decemberre a Napoli: Insigne, Osihmen (a fontos gólok szerzője), Koulibaly. Most viszont Elmas és Mario Rui is kidőlt így maradt Mertens, Zielinski és Lozano. A belga szélső centert játszott az Empoli ellen, míg a lengyel és a mexikói válogatott kulcsemberei is kezdenek elfogyni erőben. Nem véletlen, hogy három decemberi bajnokiján csupán egy sassuolói döntetlent tud felmutatni a Napoli a két hazai veresége mellett (Atalanta, Empoli). S most jön a Milan elleni rangadó – nem a legjobbak az előjelek. Spalletti egyébként eltiltott volt, így a San Síróban ülhet vissza a kispadra, maga is elmondta, hogy a jelenlegi keretük maximum 16-17 főből áll, viszont ennek ellenére győzelemre készülnek Milánóban.

A Napolinak korábban Sarrival volt esélye nagy eredményeket elérni Olaszországban, azonban a Juventus mindent leuralt abban az időszakban. Most szerintem a bajnoki rajt egy jó kicsúszott eredménysorozat következménye volt, viszont látható, hogy fizikailag elfogy a keret. Ezzel szemben egy hosszú távú projekt fut Milánóban, s bizony a két felfogás közti különbség pont az ilyen rangadókon jöhet ki. A körülmények ismeretében nehezen tudom elképzelni, hogy kikap a Milan!

AC Milan - Napoli: Dupla esély - Dupla esély tipp