Kisebb hullámvölgy után - öt forduló alatt 15 begyűjthetőből 5 megszerzett pont - a közvetlen rivális AC Milan otthonából a San Siróból térhetett haza győztesen a Spalletti legénység Nápolyba. Igaz ehhez hozzátartozik, hogy egy igen éles, indulatokat kiváltó VAR-os Milan gólelvétel korbácsolta a meccs végén a kedélyeket, én megadtam volna ...

Nos a hullámvölgy megvolt, most egy kiesőjelölt ellen használhatja az szezon folyamán annyiszor sikeresen alkalmazott forgató könyvet Spalletti, miszerint egy-két rúgott góllal és kapott nélkül biztosan szerzi meg a bajnoki sikert.

A Spezia játékát láttam két nagyobb, kiemelt együttes ellen, most hétfőn a Roma ellen (0-2) elenyésző lehetőségük volt, pedig Mourinhoék mostanában nem arról híresek, hogy milyen minőségi védekezést produkálnak, december 1-jén pedig az Internazionale ellen kaptak ki könnyedén (0-2) szintén gól nélkül maradva a Motta tanítványok.

A Spezia eléggé lehangoló képet fest mostanában, de főleg a ligúriai főhadiszállásukat elhagyva, így nem lepődhetünk meg azon sem, hogy utolsó hét idegenbeli fellépésüket egyaránt elbukták, ezekből a kétharmadán gólra sem volt erejük.

Látva a Napoli védekezését, a legkevesebb gólt kapták Ospináék, és a gyér próbálkozásokat bemutató Spezia támadóegységet, nem nagy kockázat azt várni a fordulót záró összecsapástól, hogy megint találat nélkül maradnak Mottáék.

Én ezt az opciót annyival finomítom, hogy a Spezia páros gólszáma mellé húzom be a végső voksomat. Tippem: 2-0 vagy 3-0-ás hazai siker.

Napoli - Spezia: Spezia által szerzett összes gól: páros/páratlan - Páros/Páratlan tipp