A második helyen álló Napoli továbbra is jól teljesít, és ott van az első három hely valamelyikén. Eddig a Milannal karöltve vezették az olasz Serie A-t, most pedig az Inter csapatát követik, tisztes távolból.

Az Inter csapata pár fordulóval ezelőtt átvette a vezetést az első két helyen álló Napoli-Milan párostól és sikerült maguknak egy négy pontos előnyt szerezniük. Nagy kérdés, hogy ez az előny meddig marad meg, bár én azt tippelném, hogy a végéig.

A legutóbbi két mérkőzésükön egyaránt négy gólt szerzett a Napoli, mindkét találkozó 2021-ben volt, ezenkívűl volt még egy 2-1-es Spezia győzelem, 2021-ben. A két, egyaránt négy rúgott góllal végződő mérkőzésen megvolt már a félidőig a minimum két gól, mindkét alkalommal több volt, mint kettő.

A Napoli csapata jelenleg négy ponttal van lemaradva a második helyen, csakúgy, mint a Milan, illetve egy pontos hátránnyal követi őket az Atalanta. Megeshet az is, hogy a következő forduló végén előz az Atalanta és a Juve is feljöhet egy pontra. Szoros az eleje és tovább bővülhet az élmezőny, muszáj nyerjenek a csapatok, mert könnyen hátrányba kerülhetnek.

A Spezia elleni mérkőzést könnyen hozhatja a Napoli, már a félidőig várok legalább két hazai gólt. Gyenge most a Spezia, jelenleg csak a tizenhetedik, ami biztos bentmaradást jelent. Azonban csak két pont az előnyük, így ha nem kezdik el gyűjteni a pontokat, akkor akár hátrébb is csúszhatnak. Borzasztó formában vannak a vendégek, akik legutóbbi hat idegenbeli mérkőzésüket elvesztették. Ma sem jósolok nekik sokat, már a félidőig összejöhet két gól. A Napolitól várom, de nekem bármilyen eloszlásban megfelel.

Napoli - Spezia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp