Fölényes győzelmet aratott tegnap az Ajax, s most a 18. fordulóban a PSV következik. Kell Götzééknek a hazai győzelem, s akkor az élen tölthetik a karácsonyt! Úgy vélem, hogy a Go Ahead ideális ellenfél lesz, s otthon maradnak a pontok, s nem tagadom, fölényes sokgólos eindhoveni sikert várok. A december 23-ai játéknappal zár 2021-re a holland foci, most már a szokásos zárt kapus üzemmódban.

Jól néz ki idén az eindhoveni keret s nyílt harcot tudnak folytatni az Ajax csapatával szemben. Zahavi már rég kidőlt, azonban képes előhúzni pengés játékosokat a német Roger Schmidt. Van Ginkel a cséká, nem kezdett a Waalwijk elleni idegenbeli meccsen (1:4), a karszallagot viselő Gakpo volt a háromcsatáros rendszerben a center egy 11-est értékesített. Veszélyes szélsőjét, Brumát kisebb sérülés miatt le kellett kapni már korán az első félidő közepén, azonban a beálló Vertessen (20 éves) kettőt is vágott, így hat góllal vezeti a házi góllövőlistát. A számok egyébként erősítik az overt. Hazai meccsein 25 gólt szerzett nyolc találkozón a PSV (ez erősebb, mint 3-as átlag!), míg összességében a 37 született találat, majdnem öttel átlagol mérkőzésenként. Nem csoda, hogy ennyire lent van a 2,5 over szorzója!

Aktuális ellenfelük a G.A. Eagles egy tipikus középcsapat. Van bennük annyi finesz és kraft, hogy ne essenek ki, azonban egy Twente, Utrecht, AZ szint távoli, hiszen féltávnál már 9-11 pont a hátrányuk velük szemben. Deventerben fordított felállásban már összecsaptak a bajnokságban a felek. Szeptemberben a hatodik fordulóban 2:1-re tudtak győzni az eindhoveniek (megvolt a három), és sokáig 1:1-re állt ütközetük. A Go Ahead egyébként nem egy túl overes csapat holland szinten. Nyolc idegenbeli meccsén 14 gólt kapott, és csak hatot szerzett, a kerek 20-as 2,5-el átlagol.

Letudta a PSV az Európa Ligát, és san sebastiani vereségével (0:3), tavasszal a Konferencia Ligában folytathatja. Októberben felmosott velük az Ajax (5:0), azóta viszont hét meccsen veretlenek és amszterdami riválisukkal tartják a lépést! Most hazai pályán kötelező a győzelem, ami a mérleg nyele is lehet a bajnokságban! A listavezető, ugyanis a Dormund legyőzése után (BL, idegenben 1:3 fáradtan), hazai pályán csak egy 0:0-t játszott a G.A Eagels együttesével, most egy magabiztos PSV győzelem a tabella élére repíteni Schmidt mester csapatát. Tippem 2:1, vagy 3:1, az eindhoveniek egymaguk is képesek háromszor betalálni ezen a meccsen.

PSV Eindhoven - Go Ahead Eagles: Gólok száma - Felett/alatt tipp