Folyamatosan esik a mérkőzés over 1,5-es kimenetének szorzója. Jelenleg épp a játékba beküldhető 1,30-as határon van, mégis megcsípem most, mert 2021-ben az oly labilis angol liga tartogat már csak számomra komoly eseményeket.

Ha overezés, akkor mindig a számok! Jelentem jók, nagyon jók a számok, így nem is értettem, hogy miért indult olyan magasról hét elején a 1,5 over. Ha csak a Valenciát nézzük, akkor három gól esik átlagban meccseiken, a hazai találkozóikon kicsit kevesebb, 2,88. Alapban az a helyzet, hogy a rövid téli szünet után két pihent keret egy jó kis szilveszteri meccsel indítja újra a spanyol pontvadászatot. A denevérek a valenciai rangadón 4:3-ra győztek legutóbb december 20-án. Bordalas a 4-4-2-vel operál és csapata legutóbb jól használta ki kínálkozó lehetőségeit: 8 kaput eltaláló lövés négy gól, 50 %. Kiállították ugyan Racicot, azonban nélküle is esélyes a hazai győzelem. A csapat legjobb gól felelősei: Soler, Duro és Guedes a fedélzeten, mi baj lehet ?!

Jóval underesebb a barcelonai együttes, de azért a meccseiken kiegyensúlyozottan megvan a két gól átlagban, mind idegenben, mind hazai pályán. Vicente Moreno együttese, még december 17-én lezárta a bajnokság első felét, egy vígói 3:1-es zakóval. Az Espanyol is a standard 4-4-2-őt tolja, s öt ponttal van a Denevérek mögött. Érdekesség, hogy a Levante ellen ők is 4:3-ra győztek, úgy, hogy kétszer is hátrányban voltak (1:2, 2:3). Raul de Thomas már 8 találatnál ját a szezonban, azonban mögötte nincsenek hasonlóan eredményes társak, hiszen csupán 2 gólt ért el Aleix Vidal és Puado.

Van némi veszély a tippben, mert egymás ellen a felek nem szoktak gólfesztiválokat tartani. A legutóbbi három Valencia-Espanyol 1,5 undert hozott. Azonban ez a tény, ahogyan gyengíti, úgy erősíti is a tippet – épp ideje megszakítani a góltalanságot. Máskülönben szilveszterkor csak ezt az egy topligás meccset rendezik Európában, s nagy blama lenne egy eseménytelen 0:0-al búcsúztatni 2021-et – szóval kellene a spanyol focinak a jó reklám! Szerintem a keretek közötti minőség a hazaiak javára eldönti majd a meccset, tippem 2:0, vagy ha Raúl de Thomas ismét beköszön 2:1.

Valencia - Espanyol: Gólok száma - Felett/alatt tipp