Ez a fránya pandémia (nem írok többet, mert szóltatok) teljesen átírja a forgatókönyvet az együtteseknél szerte a világon.

Az Atletico Madrid ellen amúgy sem lenne könnyű feladata az eddig remek szezont futó Andoni Iraola vezette Rayo Vallecanónak, de a betegség hullám alaposan keresztbe tett a méhecskéseknek.

Az utolsó Alaves elleni december 18. bajnoki óta ütötte fel a fejét a baj, és úgy néz ki erősen kérdéses többek között a két kapus a macedón válogatott Dmitrievski, Zidane fia a mezőnyjátékosok közül az Alaves ellen szerepet kapó, Catena, Comesana, Bebe, Falcao, Nteka és a csapatkapitány, az argentin Trejo játéka is.

Ilyen előzményekkel nincs realitása a pontszerzésnek a Rayo részéről, kérdés, hogy kiket lehet majd felküldeni a pályára.

Az Atletico Madrid egy példátlan negatív spirálba került, négy meccs óta vereségekbe futottak bele, igaz, hogy a Mallorca elleni hazai bukta után három idegenbeli nehéz túrán hajtottak fejet Simeone tanítványai, a Real Madrid, a Sevilla és a Granada ellenében.

Itt a lehetőség a megfelelő pillanat, hogy a matracosok, az összeállítást tekintve egy ezer sebből vérző riválissal szemben kimozdítsák a szekerüket a sárból.

Az Atletico hagyományosan kevés gólt kap hazai környezetben, Oblak pedig nem véletlen a világ egyik legjobb és a szlovén nemzeti tizenegy első számú hálóőre.

Minden jel és a sors is arra mutat, hogy egy megtépázott Rayo ellen a szokásos biztos védekezése mellett a fővárosiaknak sikerül otthon tartaniuk a három pontot. Tippem: 2-0

Atlético Madrid - Rayo Vallecano: Rayo Vallecano által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp