Egy ajándék kimenettel kezdem meg a 2022-es naptári gurus évemet. Indokolatlanul magas a 1,5 over szorzója a Villareal meccsén a bajnok ellen, pedig a számok azt mutatják, hogy ez sima lesz! Extra eset, hogy igazán egyik csapatot sem sújtja az oly „divatos” betegség, így még érthetetlenebb számomra a szituáció.

Szóval nem megy túl jól ebben a szezonban az Atleticónak, s napnál is világosabb, hogy esély sincs a címvédésre idén. A BL-továbbjutás is csak szűken lett meg, nyilvánvaló, hogy a tavalyi sikeres évhez kellett a Real és a Barca összeesése is, most viszont mindenki őket akarja elkapni, ők a nagy skalp. Hiányzók tekintetében javult a csapat helyzete. Koke, Félix, Llorente, Herreira játszhat, csupán Griezmann és Savic maradt a beteglistán. A számok viszont nagyon jók. Vendégként 10 meccsen lépett pályára a La Ligában a Tico s ezeken 33 gól eset – átlag 3,3! Ami nem biztos, hogy mindenkit meggyőz a fix 1,5 overről, azonban, ha meglátjuk a Villareal hazai mutatóját!

Nézzük a sárga tengeralattjárót! Ha csak a „hazai” tabellát vesszük: negyedik az együttes 24:11-es gólaránnyal 10 meccsen, átlagban 3,5! Moreno nyolcnál tart, ő tavaly 23-ig, előtte 18-ig jutott. Legutóbb egy ötössel tömte ki a Levantét Emery csapata. Most sem esélytelenek, Pena szerepeltetése kérdéses, Alcazer viszont nem lesz.

Két topcsapat feszül egymásnak vasárnap este, és a hazai kupából kizúgó (talán elengedték?) hazaiak, joggal mennek rá a három pontra. Rosszul zárta le a tavalyi évet Simeone együttese, idén viszont a nehézségek ellenére jól kezdte a szezont a bajnok (2:0 a Rayo ellen). Nyilván mindkét csapat a győzelemre tör, s ezért azt gondolom, hogy a kettő találat simán leesik ezen a meccsen!

Villarreal - Atlético Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp