Folytatódik a Serie A, a 21. fordulóban a bennmaradásért kaparó szárdok a jól benyomást keltő Bolognát fogadják. Az erőviszonyok a vendégek sok hiányzója miatt, kiegyenlítettnek tetszenek, megjósolni is nehéz a háromesélyt. Mazzarri őrült felfogású focija, és a remek képet mutató számok, egy könnyű 1,5 overrel kecsegtetnek.

Ha megnézzük a hazaiak hiányzóit, akkor megállapíthatjuk, hogy ezzel a csapattal semmi sem történt Vízkereszt óta. Az uruguayi különítmény edzői büntiben (Caceres, Godin), míg Balde elment az Afrika Kupára. Meglepő genovai győzelme ellenére kieső helyen áll a Cagliari és most a vírust nyögő bolognaiakat is elkaphatják. Lehet, hogy maga a tabella rútul fest Mazzarriék számára, azonban fogadói szempontból megállapítható, hogy jók a számok! Hatvan gól húsz meccsen, kerek hármat átlagol, s ugyanez a mutató a hazai meccseken hajszálnyival jobb 3,1. Így hát a Cagliari szempontjából az over biztosnak tűnik. Támadó felfogású edző, ugyanaz a csapat, mint a Samp ellen, nincs félnivaló.

Nem játszott idén még meccset a Bologna, mert halasztania kellett a január 6-ai játéknapot. Némileg „stabilizálódott” a helyzet, azt néztem, hogy a december 22-én a Sassuolót legyőző kezdőből hat játékos hiányzik „csak”. Tehát a standard játékosok felére nem számíthat Mihajlovic. Arnautovic mögött nem lesz csere opció, Barow az Afrika Kupán, Santander beteg. Hickey és Dominguez a középpályáról, Mendel a védelemből esett ki, s ez szerintem épp elég sebezhetővé teszi majd a vendégeket. A bolognai számok is kedveznek az overnek! Az, hogy 58 találat esett az eddigi 19 meccsükön három fölött átlagol, és az idegenbeli mutató is jó 28/9.

Reálisan nézve azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést a hazaiak nem fogják elbukni. Épp összeáll a vendégcsapat a meccsre, s a sikeres szezonrajt, újabb győzelemhez segítheti a Cagliarit. Arnautovic azonban nulla helyzetből is képes gólt szerezni, így szerintem a 1,5 overrel nem lövök mellé.

Cagliari - Bologna: Gólok száma - Felett/alatt tipp