A két csapat ellentétesen kezdte az évet. Míg az Atalanta az Udinese otthonából hozta el a három pontot egy 6-2-es végeredménnyel, addig a Venezia otthon kapott ki a Milantól 3-0-ra. A két csapat ellentétes játékot is produkált.

Az Atalanta egyértelműen szétszedte az Udinesét. Elnézve a meccset, egy könnyed edzőmeccs jellege volt az egésznek, olyan könnyedén mentek át az Udinese védelmén, mint kés a vajon. Semmi megerőltetés, semmi pörgés, sima passzolgatások után jöttek a helyzetek. Mind az Udinese, mint az Atalanta védelme engedte a helyzeteket, tiszta felkészülési jelleg uralkodott, még véletlenül sem szabálytanakodtak. Pedig én az Udinesét eddig egy kőkemény csapatnak tartottam, 28 gólt kaptak a bajnokságban ezt megelőzően, ami nem rossz, ráadásul voltak nagy skalpjaik is (Milan, Lazio, Sassu).

A Venezia ugyanazt a lassú játékot tolta, mint az Udinese, láthatóan nem tudta felvenni a ritmust a Milan ellen. Elsődleges szempont a csapat előtt a bajnoki szereplés, a kupamenetelés nem prioritás. Paolo Zanetti edző csapata nálam tuti kieső a Salernitana mellett, szóval a bajnokságban nagyon össze kellene kapniuk magukat, ez a kupa pedig nyűg lehet.

Nem lehet tudni, hogy az Atalanta milyen kezdővel áll ki. Marco Sportiello (kapus) és Davide Zappacosta (szélső hátvéd) még mindig karanténban van. Ruslan Malinovskyi, Rafael Toloi és Josip Ilicic eltiltottak állítólag, ezt egy angol nyelvű honlapon olvastam. Robin Gosens és Duvan Zapata sérültek.

Én Gasperini helyében azt csinálnám, hogy akik hétvégén kispadoztak, most kezdőként számítanék rájuk: Merih Demiral, Hans Hateboer, Remo Freuler, Aleksey Miranchuk, Matteo Pessina és Roberto Piccoli nálam tehát a kezdőcsapat tagjai lesznek. A támadósorban szereplők kérdésesek, mert azt olvastam, hogy Luis Muriel pihen hétvégére, mert január 16-án az Inter ellen játszanak a Guiseppe Meazzában.

A Veneziánál is sok változás lehet. Én például nem értettem, hogy Francesco Forte miért padozott végig a Milan ellen, amikor ő egyértelműen a legjobb csatáruk, és miért kezdett Thomas Henry, aki fele olyan eredményes. Például a kupa előző fordulójában is Forte volt a meccs embere, tehát alapelvárás, hogy visszatérjen a kezdőbe. Állítólag a másik két Ternana elleni gólszerző, Daan Heymans és Domen Crnigoj ott lesz a kezdőcsapatban, valamint a friss igazolás, Michael Cuisance is.

Nagyon kíváncsi leszek a meccsre. Én úgy gondolom, hogy az Atalanta folytatja az újévi kiváló szereplést, a formájukkal nincsenek gondok. Ellenben a vendég csapat úgy kezdte a januárt, mint akik téli álmot alszanak, a Milan szétszedte őket. Az Atalanta hazai pályán egy félidő alatt lerendezheti a meccset, ezért szerintem a két gól ekkor nem lehetetlen.

Atalanta - Venezia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp