Idén is nagyon jól szerepel az Atalanta együttese, jelenleg a negyedik helyen állnak a bajnokságban, és még állnak a nemzetközi kupában, igaz a BL-ből átpottyantak az Európa Ligába. Az idei szezonban is sokat rúgnak, viszont sokat is kapnak. Ma egy olyan ellenfél ellen találkoznak, akik ellen ebben a szezonban egyszer már arattak egy kiütéses győzelmet.

A Venezia csapata a tizenhetedik, még bentmaradást érő helyen áll az újonc csapat. Idegenben elég gyengék, két győzelmük és három döntetlenjük van mindössze, ez a tizenhatodik helyre elég. A probléma az, hogy nem írhatjuk azt, hogy legalább odahaza jobbak, mert sajnos nem igaz, a hazai mérlegük 2-2-6, de legalább kétszer annyi gólt rúgtak hazai pályán.

Az Atalanta az előző mérkőzésén idegenben valósággal kiütötte az Udineset, 3-0-ás félidő után végül 6-2-re nyert az Atalanta. A gólgazdag játék tehát adott, viszont nagy kérdés, hogy a hiányzóit hogyan fogja pótolni Gasperini, mert Ilicic, Toloi, Zapata, Gosens vagy Malinovskyi is alapember a bergamói együttesnél, Gosens és Zapata kivételével a többiek még játszottak a hétvégén.

Véleményem szerint ma is gólgazdag mérkőzést játszhat egymással a két együttes, mint tették azt a legutóbbi bajnokijukon egymás ellen, akkor hazai pályán 4-0-ra nyert az Atalanta, 2-0-ás félidő után. Hétvégén Atalanta - Inter így nagy kérdés, hogy kik lépnek ma pályára, illetve a Venezia is egy verhető ellenféllel szemben lép pályára, hazai pályán fogadják az Empolit. Remélhetőleg nem fog mindkét együttes nagyon felforgatott csapattal kiállni és akkor van esélye a tippnek.

Az Atalanta a sokgólos első félidők híve, egy kivétellel mostanában a félidőben van legalább két gól, jó eséllyel ma is meglehet ez a szám. Az ellenfél nem egy verhetetlen kategória, félidő 2-0-át tippelek.

Atalanta - Venezia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp