A házigazdát minden sportban, kontinensviadalon, világ eseményen, akarva, akaratlanul segítenek ahogyan lehet, minden platformon. Alapból ott van a hazai környezet a nagyobb, lelkes szurkolótábor és a bírói segédlet, ami az első meccsen is mankóként állt Kamerun mellett. Amint bajba kerültek a burkina fasói korai találat után, jött a félidőben két tizenegyes, amit Aboubakar értékesített is, ezzel meg is lett a három pont.

Itt az újabb meccs, ahol már nem csak segítséggel, hanem 100% önerőből kellene lebírkóznia a csoport negyedik kalapjából érkező Etiópiát.

A kameruniak is kimagaslanak ebből a mezőnyből, otthon meg pláne nyerni kell ezeket a meccseket.

Patrice Beaumelle fiai, ha begyűjtik a kötelezőnek tetsző győzelmet, akkor már továbbjutnak a 16 közé és picit lazíthatnak is az utolsó Zöld-Foki szigetek elleni meccsre is.

Etiópia pedig tipikusan az a kis csapat Afrikában, amely egytől egyik bukja a nagy menők elleni idegenbeli fellépéseit. Lásd az elmúlt évből, Dél-Afrika ellen , Ghána ellen, Elefántcsontpart ellen, mind sima bukta.

Kamerunban most a kezdősípszótól helyet kap a Bayern München egyik ásza Chuopo-Moting is, mellette Aboubakar rohamoz, ezt a kameruni nyomást véleményem szerint az etiópiaiak nem fogják egy félidőn keresztül kibírni.

Kamerunnak ez egy tipikusan hozandó kötelező meccs és mivel nem ez a nyitó találkozó, azt már letudták győzelemmel, így nyomás nélkül, felszabadultan ugorhatnak neki az "áldozatuknak", mint oroszlán az afrikai szavannán az antilopoknak. Kamerun végig irányítása alatt tartva az etiópokat a félidőben vezetve, nagyobb gólarányú sikert is arathat a mai napon.

Kamerun - Ethiopia: Félidő - Mérkőzés tipp