Lassan azért körvanalazódik az bennem, hogy ez az év sem lesz az enyém, meet megnyert fogadások sokasága megy el, vag, egész egyszerűen semmi sem úgy alakul ahogy várom, vagy amit a statisztika mutat. Éppen ezért, ma egy kicsit vadabb tippeket találtam, már csak azért is, mert lement az első kör az Afrikai Nemzetek Ligájában, és kialakult egy csoportsorrend. Igaz, hogy van még két forduló, de azt gondolom, hogy lehet látni, hogy megy együttesekkel érdemes számolni.

Kamerunnal mindenképp, hiszen egyrészt a torna házigazdája, másrészről a csoport legerősebb együttese. Harmadszor pedig győzelemmel nyitottak, ami a továbbjutásra valószínűleg elég, de azt gondolom, hogy házigazdaként ennél többet akarnak. A csoport ugyan leggyengébb válogatottja Etiópia, de azt kell írjam, hogy ennek ellenére nem vallottak szégyent első mérkőzésükön a Zöld-foki Köztársaság ellen. A gyenge első félidő után a második játékrészre már egyenrangú ellenfelek voltak és végül egy góllal ugyan, de sajnos kikaptak. Ellenben Kamerun legyőzte Burkina Fasot, ráadásul úgy, hogy egy félidő alatt kaptak két tizenegyest is. Már a félidőig kialakult a 2-1-es végeredmény, ami egyben azt is jelentette, hogy a leggólgazdagabb találkozó lett. Ki gondolta volna ezt, hogy a nyitómérkőzés lesz az egyetlen olyan mérkőzés, ahol egynél több gól lesz.

Kamerun és Etiópia még régebben, öt évvel ezelőtt találkozott egymással, akkor gól nélküli iksz lett a vége. Ma valószínűleg nem lesz gól nélküli döntetlen, mert Kamerunnak mennie kell előre, a házigazda szerepe miatt. Amúgy is a hátralévő találkozók közül ez lesz az, amelyiket könnyen behúzhatják. Azonban én azt gondolom, hogy egy kontra akár célba is érhet Etiópia részéről, nem annyira rosszak ők, mint ahogyan a szorzó mutatja. Részemről ez a fogadás abszolút value, simán megér egy kis aprót.

Kamerun - Ethiopia: Ethiopia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp