Az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének mérkőzései az utolsó fordulóhoz érkeztek. Mivel akár három csapat is továbbjuthat a csoportból így viszonylag könnyebb dolguk van a csapatoknak. Az "E" jelű kvartettben nagyon érdekesen alakul az utolsó kör. Elefántcsontpart ugyanis már biztosan továbbjutott a csoportból, viszont akár még harmadik helyen is végezhet a négyesben ha kikapnak Mahrezéktől, ugyanis akkor 4-4 ponttal állnának és egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt. Algéria esélyei tehát nem a legjobbak, hiszen azzal hogy a csontpartiak egy kabaréba illő góllal az utolsó pillanatban két pontot elvesztegettek, így számukra is van tétje a találkozónak. Algéria helyzete pedig eddig nagyon szerencsétlenül alakul, hiszen volt több tucat próbálkozásuk a 180 lejátszott játékperc alatt, gólt még nem sikerült szereznie az egyik végső győzelemre is esélyesnek tartott csapatnak..

A sors fintora hogy az így kialakult helyzetben viszont a másik mérkőzésre, azaz a Sierra Leona - Egyenlítői-Guinea mérkőzésen foghatunk meg egy jobb tippet, kellemes oddson. Ugyanis ha Algéria nem tudja megverni az elefántokat, akkor itt egy barátságos 0-0val vagy bármilyen döntetlennel mindkét csapat kvalifikálná magát a következő körbe ami óriási eredmény lenne ebből a kemény csoportból.

Én amondó vagyok hogy Algéria sem fog fejjel a falnak menni és 10 perc alatt megpróbálni eldönteni a meccset, viszont addig amíg ott sem történik semmi addig itt végleg nem lesz gól, de lehet kapura lövés sem... Volt hogy az ilyen , sőt 2,00 alatti remikkel amik biztosnak tűnnek is besültünk már, de a legtöbb esetben jól szoktak alakulni az ilyen elgondolások. A csapatok amúgyis szeretnek gólszegény meccseket játszani, miért pont most nyílna ki a gólzsák?!

Tipp:

Félidő 0-0

Sierra Leone - Egyenlítői-Guinea: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp