Szombaton este Olaszországban 23. fordulóban a liga két legoveresebb csapata csap össze Rómában. Sarrival a Lazio a harmadik legtöbb gólt szerezte a Serie A-ban, míg az Atalanta ezen a listán a negyedik. A számok ráadásul azt is megmutatják, hogy a Sasok sokat is kapnak, így egy igazi gólfesztivál következhet az örök városban.

Jól megszívta a fogadó társadalom a múlt heti Atalanta-Inter 0:0-s eredményét. Szerintem sokan gondolták úgy, hogy az a meccs csak overes lehet. Valamelyest szerencsés a sorsolás, mert most a egy szintén „sok gólos” meccseket toló csapat következik, és a bukmékerek jól adják a 2,5 overt. Azt mondom, hogy nem szabad az Inter elleni találkozóból kiindulni. A Coppa hétközi összecsapásán is spórolt a Gasperini csapata: csak 2:0-ra verte a Veneziát. Egy kupameccsen alap a bekkelés, és a továbbjutás elérése, az egyenes kieséses rendszer miatt óvatosabbak is a csapatok, itt ritka a gólfesztivál. Most viszont a 3-4-3-as standard rendszer, feküdni fog a Lazio ellen. A számok igencsak jók. Hetven gól esett az Atalanta eddigi 21 meccsén, azaz bőven három felett átlagol, míg az idegenbeli tabellát vezeti, 9 győzelemmel veretlenül, 26:11-es gólaránnyal. Ez utóbbi 37, a 11 meccsen is erősen három feletti átlagot ad ki. Kizárom, hogy egymás után három olyan meccset játsszon az Atalanta ami underes!

Sarri vezetésével már 46 gólt szereztek a római sasok. Mellette azonban rendszerint sokat is kapnak, ami különösen biztató az összecsapás előtt. Immobilére mindig lehet számítani, Ciro 18 meccsen már 17-et szerzett. A 4-3-3-ban viszont a védekezés nem működik túlságosan jól, hiszen már 39! gólt kapott a Lazio 22 meccsen. Ha belegondolunk a számokba, akkor szembesülünk azzal, hogy 85 gól született eddig a rómaiak 22 meccsén. Brutális, a topligákban ritka, közel 4 gólos az átlaguk meccsenként!

Rendszerint sokgólos meccseket játszanak egymással a felek. Legutolsó nyolc találkozójuk egyszer volt csak underes (0:2 – 2019-ben). Most is azt gondolom, hogy a taktikai felállásuk kedvez a nyílt párharchoz. Sarri nem fog tudni hatékonyabb védelmet összerakni, s most az előzmények (kevés gólos meccsek a héten) után egy felszabadult rangadó következik. Szerintem könnyen, már a félidőben leesik majd a három találat. A meccs esélyese véleményem szerint az Atalanta, viszont az Immobile faktor miatt, mindkét csapatban benne lesz a gól, és nem is egy!

Lazio - Atalanta: Gólok száma - Felett/alatt tipp