Kilóg a lóláb ezzel a Bobic gyerekkel Berlinben. Az, hogy valami itt bűzlik, még Dél-Baranyában is érezhető. „Dárdaitlanítás”, lyukas belső védelem, hektikus eredmények. Úgy gondolom, hogy az alsóházban marad a Hertha és az új edzőjével sem ér el az áttörést. Pech, hogy épp a Bayern jön most, ráadásul úgy, hogy a Dortmund győzött. Gyakorlatilag az egész focivilág biztos abban, hogy megszórják a bajorok a berlinieket, azt gondolom, hogy ezt a 2,5 overt hagyja ott aki hüle.

Tehát a teljesen őrült eredménysor: Elmenni Mainzba egy négyesért, aztán 3:2-re leverni a Dortmundot, hogy a tavaly osztályozóval bennmaradó Köln 3:1-re győzzön az Olimpiai stadionban. S akinek ez nem lenne elég, annak ott van a hétközi kupameccs, amikor a városi rivális Union 3:2-vel búcsúztatta a török Korhut által vezényelt Herthát. Alapprobléma a belső védők helyzete. Boyata, Stark és Torunarigha eszembe juttatja az Egervári-féle magyar válogatott Guzmics-Devecseri tengelyét. Szinte minden meccsen van 1-2 szarvashiba, azaz gólokat adnak az ellenfeleiknek. Közben Dárdait kölcsönadják Baselbe, kvázi csökkentik a variációs lehetőségeket is ebben a csapatrészben. Ráadásul a számok is jók! A berliniek 19 forduló alatt kaptak 38 gólt, átlagban kettőt meccsenként.

Rosszul indult a Bayern (Gladbach elleni hazai zakó), majd korrigált Kölnben (0:4). Atyaisten! Ha a stabil kecskéknek Lewa hármat vágott, mi lesz a darabjaiban lévő Hertha ellen. Azt gondolom, hogy nem állítunk valótlanságot azzal, ha kijelentjük: bizony a listavezető minden poszton klasszisokkal jobb a hazai csapatnál. Sabitzer, Pavard, Gnabry szét fogja futni ellenfelét, Müller meg mint egy gonosz Joker mindig a legrosszabbkor lesz a kapu előtt, és akkor még a lengyel félistenről nem is szóltunk.

Tragikus a Hertha szempontjából, hogy a Dortmund három pontra megközelítette a bajorokat. A hoffenheimi győzelmük garantálja, tényszerűsíti: a forduló zárómeccsén nem lesz kegyelem. Szerintem meg kell nyomni még meccs előtt a 2,5 overt, és ….nem röhögni a könnyű gólokon, átérezni! Mi is oly sokszor voltunk szurkolóként (és még leszünk is), hasonló helyzetben, mint a Hertha most.

Hertha BSC - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp