Sorban nyerte a bajnoki címeket a Young Boys Svájcban, azonban a 2021-es év őszi szezonja nem sikerült túl fényesen. Jelenleg a Zürich és a Basel is előttük áll a tabellán. Szerintem a fő nehézségek megoldódtak, és a berniek rettenetesbe fognak kapcsolni a tavaszi szezon során. Kisebb meglepetés, hogy a Lugano ért oda az őszi negyedik helyre, így azért már „rangadóként” is kezelhetjük ezt az összecsapást, ahol egy jó overt prognosztizálok.

Bekerül ez kemény BL-csoportba Wagner mester csapata. Emlékezhetünk, hogy a selejtezőn simán oktatta a svájci gárda a Fradit. Ez az „F” jelű kvartett nem tartogatott sok jót: Atalanta, Villarreal, MU! Mégis győzelemmel tudtak kezdeni a sárga fiúk (2:1 a Wankdorfban az United-el szemben), azonban végül csak negyedikként zártak. Összeségében elmondható, hogy végig versenyben volt az együttes a tavaszi folytatásért, talán csak a spanyolok elleni párosmeccs volt gyengébb. Nyilvánvalóan a BL élvezte a prioritást, s ez visszanyalt a bajnokságban. Tavaly Nsame rendre fontos gólokat szerezve hátán vitte a 4-4-2-es felállásban játszó együttest, ő viszont egész szezonra kiesett sérülése miatt. Helyettese Siebatcheu azért 11 találatot összehozott, jó hír, hogy a kameruni gólgyáros felépült, felkészülési meccseken már pályára lépett és gólt is szerzett. Így egy Nsame-Siebatcheu duó „gyilkos” lehet a ligában, viszont a visszatérésre még várni kell. Nsame karanténban van. …és apropó felkészülési meccsek! Kizárólag svájci első és második ligás csapatok ellen játszott januárban a Young Boys és ellenféltől függetlenül az eredmények: 6:1, 4:2, 5:2, 6:0, 3:1. Tehát szórták rendesen!

Brutálisan kitömte a decemberi szezonzárón a Luganót a berni csapat decemberben: 0:5! Akkor a négyet vágott Siabatcheu, a 35. percben már meg volt a három közte Camara góljával, aki most a kameruni válogatottal az Afrika kupán van. A vendégek a decemberi meccshez képest mindenképp gyöngülni fognak. Besárgult akkor a csapatkapitány Sabbatini és a támadó középpályás Custodio is hasonlóképpen járt.

Véleményem szerint rendezte sorait a téli felkészülési időszakban Wagner edzői csapata. Cél az újabb bajnoki cím, és a Zürich hat ponttal előttük jár. Magyarul kell a szezonnyitón a győzelem, ami nagy gólarányú sikerrel is járhat. Mivel a hazai védelemből is vannak hiányzók (az első számú kapus Zbinden dereka becsípődött; Camara és Ngamaleu az Afrika kupán), inkább a sokgólos meccsben hiszek, mint a fix hazaiban!

Young Boys - Lugano: Gólok száma - Felett/alatt tipp