Tudjuk, megtanultuk ebben az évben: a Real Madrid képviseli a legkiegyensúlyozottabb focit a spanyol ligában. rendre van azonban jelentkező, aki képes meg-meghúzogatni a királyiak bajszát, és az Athletic bizony ebbe a kategóriába sorolható. Van egy-két fontos információ, amiket mintha a bukmékerek nem vennének figyelembe akkor, amikor ennek a meccsnek a szorzóit beárazzák, s ezért bizony értéket érzek a kétesélyes 1x-ben!

Nézzük Ancelotti csapatának gyengeségeit. Mintha elfeledték volna az irodák a tényt: madridi kulcsemberek léptek pályára a dél-amerikai vb-selejtezőkön 2022. február 02-án! Nekik bizony át kell utazniuk az óceánt le kell szállniuk Madridban, el kell utazniuk Bilbaóba. Ha játszanak is, kevés esély van arra, hogy megközelítsék valódi teljesítményüket. Kik is ők? Vinícius! Nos Benzema mellett, ő az a játékos, aki a legtöbb veszélyt jelenti az ellenfelek kapujára. Míg a francia jó befejező, a brazil váratlan húzásaival, cseleivel, gyorsaságával akár önmagának, vagy másoknak könnyedén teremt gólhelyzetet. Valverde: igazi motor a középpályán, veszélyes átlövései direktben, vagy ki/lepattanóban gyakorta teremtenek megoldhatatlan feladatot az ellenfeleknek. Militao a védelem alapembere, Casemiro a labdaszerzések és a támadásindítások megoldó embere. Szerintem nélkülük ez a Real jó esetben valódi tudásának 70-75 %-át tudja csak felvinni a pályára, ami döntő lehet a kupacsatában.

Nem oly rég a spanyol Szuperkupa döntőjében iskolajátékkal tudott győzni a Királyi gárda (2:0). Előtte viszont két szoros bajnokijuk is volt a feleknek és bizony mind a madridi 1:0, mint a bilbaói 1:2 alkalmával, nagyon megizzadtak Benzemáék a három pontért. Voltak a listavezetőnek kisebb botlásai (Elche, Getafe, Cadíz) korábban is, mégis azt gondolom, hogy a győzelmeik alkalmával az Athletic elleni meccseken volt a legforróbb a pite! S most egy kipihent, összeszedett hazai pályán játszó csapat, Muniainnel, a Williams fivérekkel a baszkok dicsőségéért fog ismét harcba szállni, sohasem látott helyzeti fölényben, lehetőséggel.

Van egyébként vendégoldalon muníció. Kroos bármikor képes olyan lecsorgót ajándékozni Benzemának, amivel előnybe kerülhet a Madrid. Azonban a hazai oldalon erős tíz nap regeneráció és felkészülés után csupa „spanyol” és baszk játékossal a szokásos kupabravúrra készülnek! Szerintem a rendes játékidőben nem kapnak ki, és leuralják majd a labdabirtoklást is a bilbaóiak.

Athletic Club Bilbao - Real Madrid: Dupla esély - Dupla esély tipp