Az Újpest FC és a Kisvárda találkozója nyitja a magyar első osztály 20. fordulóját, ami a kedd esti MK meccs (2:1) visszavágója is lehetne, de nem lesz. Azért nem, mert erre a bajnokira mind motivációban, mind játékerejét tekintve egy teljesen más Kisvárdára számíthatunk, ami nem kicsit fog fájni az Újpestnek. Egy MK győzelem után hogy mondhatok ilyet? Kicsit szégyelleném magam miatta, ha téves információt próbálnék meg közvetíteni, de aki a keddi meccsből indul ki, az vakvágányon jár.

Kedden tehát megszületett a Milos Kruscic éra tétmérkőzésen aratott első győzelme, ami elvileg óriási lökést kellene hogy adjon a folytatásra a kieső helyen álló, 11. helyezett lila-fehéreknek. A szerb tréner a sorozatos sikertelenségek miatt nagyon sok stabil kezdőjét vetette bele ebbe a kupa csatába. Normál esetben biztosan nem tette volna, de a siker érdekében 7 olyan kezdőjátékosa is szerepelt a kupameccsen, aki valószínűleg pénteken is kezdő lesz. Szerintem ez fog visszaütni majd a mostani bajnokin. Túl közel van a két találkozó egymáshoz ahhoz, hogy a hazaiaknál a frissítést zökkenőmentesen végre tudják hajtani. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy ez a siker még így is igencsak izzadtságszagúra sikeredett, egy finoman fogalmazva is érdekes összetételű Kisvárda ellen.

A múlt heti, Honvéd elleni 3:2-es hazai diadal után szinte biztossá vált, hogy a Kisvárda bennmaradt az első osztályban. A jelenlegi 3. helyezett piros-fehér alakulat 11 győzelmet aratva, ezzel együtt 38 pontot gyűjtve csak nagyon extrém esetben eshetne ki ebből a mezőnyből. De ki beszél itt kiesésről, mikor ott a dobogó elérésének a lehetősége. Ennek a célnak az eléréséhez Kisvárdán hoztak egy stratégiai döntést, ennek szellemében kupáztak hét közben. Egy soha nem látott összetételű kezdőcsapatot küldött pályára Újpesten a szakmai stáb és láss csodát, még ez a kulcsembereket nélkülöző, szerényebb képességű garnitúra is komoly erőkifejtésre késztette a hazaiakat. A melót a vereség ellenére is elvégezték, kifárasztották a lilákat most már jöhetnek a "nagyok" a sikert learatni. Az előjelek alapján számomra a Várda győzelem vitán felül áll, csak az lehet a kérdés, hogy a helyzetkihasználása mennyit javult az elmúlt időszakhoz képest a vendégeknek.

A Révész-Erős, Erős-Révész páros immár 7 bajnoki mérkőzés óta veretlen. Bizton merem állítani, hogy nem ezen a meccsen szakad meg a Kisvárda remek sorozata.

Újpest FC - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp