Ismét brit ellenfelet kapott Auger-Aliassime Rotterdamban, az esélyek közel egyformák, mint Murray ellen, nézzük megint simán lép-e a következő körbe a kanadai.

Eléggé bekezdett idén FAA, Shalovalovval karöltve megnyerték az ATP Cupot, ahol verte Zverevet, Bautista-Agutot és a mostani ellenfelét Norriet is. Majd jött az Australian Open, ahol a negyeddöntőig jutott, és már 2:0-ás előnyben volt a későbbi döntős Medvedevvel szemben, végül egy őrült meccsen kapott ki. Jelenleg a legjobban rangsorolt kanadai teniszező, karriercsúcs kilencedik helyen áll a ranglistán. Még csak 21 éves, de mindene megvan, ami a jövő bajnokává teheti egyszer. Bombaerős és jól helyezett szervák, újgenerációs, nagyon hamar felszálló ágban ütött alapütések, kiváló lábmunka és fejben is egyre jobban viseli az esélyesség terheit. Rotterdamban két meccsen van túl, Gerasimov ellen még bukott egy szettet, aztán dara, Murrayt pedig két sima játszmában búcsúztatta.

Norrie is hazája legjobban helyezett játékosa, viszont oltári gyengén kezdte az évet. Négyből semmivel indított, ATP Cupon három sima vereség, és az AO első körében is könnyed három szettben verte Korda. Itt Rotterdamban szerezte az év első sikerét Humbert ellen, majd a második körben Khachanovot is verte, viszont az orosz rendkívül sokat hibázott. Egyébként egyetemi teniszezőként indult Norrie, csak 22 évesen lett a tour tagja. Bal kezes, kellemetlen vágott szervái vannak, meg agyonig pörgetett tenyerese, emellé egy kissé unortodox fonák, ami a gyengébb játékosok ellen sima win, a top 10 ellen már sokszor kevés.

Háromszor találkoztak eddig a touron, mind a háromszor Auger-Aliassime örülhetett a meccs végén, ezt várom ma is, játékban és sebességben is előrébb tart, mint Norrie.

Norrie, Cameron - Auger-Aliassime, Felix: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp