A mai napon a negyeddöntőkre kerül sor Rotterdamban.Két top 20-as játékos összecsapását szemeltem ki erről a tornáról. Nevezetesen Cameron Norrie és Felix Auger Aliassime párharcát.

Eddig három alkalommal találkoztak és minduntalan a kanadai nyert. Ráadásul nem is régen verte Norriet hiszen októberban és most januárban pedig már könnyedén verte a kanadai mai ellenfelét.

Amikor megláttam a szorzót meg is örültem,mert a két játékos jelenlegi formáját nézve hízelgő a britre nézve ez a odds pár. Októberben megnyerte Cameron az Indian Wells-i tornát azonban ezt követően a boldogság mámorától leeresztett. Idei első győzelmére egészen eddig a tornáig várni kellett. Itt Hollandiába egész jól játszott,de Khacsanovnak konkrétan nem volt második adogatása így pedig elég nehéz hiába a jó első szerva.

Auger pedig ezzel ellentétes ívet írt le ami a formát illeti ebben az évben. Hiszen egyedül Medvedev tudta legyőzni bár igaz ő kétszer is. Az első mérkőzésén az első szettben kicsit rozsdásan kezdett,de azóta hengerel.Előfordult,hogy Gerasimov már nem tudta hova ütni a labdát,mert a kanadai mindent elért a remek lábmunkának köszönhetően. Auger-Aliassime adogatásai szépen ültek és kellően hosszan és agresszívan játszott Murray ellen. A tenyereseivel rendre pontosan támadott. Türelmesen játszott és olykor egy bravúr fonák egyenessel is megörvendeztette a közönséget. Emellett kiválóan védekezett és ebből adódóan az adogatás fogadásokkkal sokszor bajba hozta a brittet. Úgy tűnik sikerült valamit nagyon eltalálnia a fiatal tehetségnek.

A jelenlegi formák azt mutatják,hogy nem lehet kérdés a győztes kiléte azaz a kanandai játszhat a holnapi elődöntőben.

Norrie, Cameron - Auger-Aliassime, Felix: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp