Amikor a Betis meccset kinézem magamnak, mindig besül a csapat játéka. Eddig kétszer tettem ezt meg: a Celta Vigo (0-2) és a Villarreal (0-2) ellen. Ha harmadszor sem sikerül a dolog, akkor egy ideig leveszem az overes listám A oldaláról őket.

Nézzük a Betist. Nagy kedvencem lett Manuel Pellegrini mester csapata, megvan bennük az, amit mostanában divatosnak tartanak. Egyre nagyobb teret hódít magának a gegenpressing és egész pályás letámadás taktikája, amit a spanyol foci eddig sikeresen visszavert. Senki nem játszik ebben a stílusban, kivéve a Betist. Náluk van meg a nyitottság erre, és úgy látszik, Pellegrininek sikerült összeraknia egy olyan keretet, ami képes erre. Sikereket is ér el a csapat, mert a spanyol csapatok nincsenek felkészülve az ilyen stílusú játékra. Ez a fajta stílus magával hozza a nagyon látványos és gólzáporos győzelmeket, de ha nem jön össze semmi, akkor hatalmas pofonokba szaladnak bele. A német foci erre a legjobb példa: nézzük meg a Bayern München vagy Borussia Dortmund meccseit. Hol meglövik az ötöt, hol meg megkapják azt egy félidő alatt. A Betis ezt még nem csinálja ezen a szinten, mert Pellegrini azért ekkorát nem kockáztat, de látszik, hogy feszegeti a határokat. Olyan játékosokkal dolgozik, akik már sokat láttak, meg tudják valósítani az elképzeléseit: rutinos rókák.

A Rayo Vallecano elleni kupameccs is hozta a szuper focit, nekem tetszett a meccs. Gyors Betis-hiba, Rayo vezetés, aztán a Betis ment előre az egész meccsen, amitől viszont a Rayo-nak lett elég területe. Hullámzott a meccs, több gól is benne volt a meccsben.

Sergio Canales még mindig sérült, ő azért fontos láncszeme ennek a csapatnak, de nélküle is megvan Pellegrini kezdőcsapata. Cristian Tello kifejezetten jól mozog, ő foglalja el Canales helyét, benne is megvan a rutin és a tudás elegye.

A Levante nagy bajban van, vélhetően ki fognak esni, akárhogy kepesztenek, azért 12 pont az utolsó bennmaradó helytől nagyon sok. De az biztos, hogy döntetlenre nem játszhatnak, nekik csak a három pont megfelelő. Övék a legrosszabb védelem, 46 kapott góllal állnak, de a csatársoruk azért nem olyan rossz a 21 rúgott góllal. Például a Real Sociedad 22 góllal 7. helyen áll…

Megyek az első félidő gólokra, mert a Betis a kupameccstől fáradtabb és koncentráltlanabb lehet, amit kihasználhat a Levante, mint tette az a Rayo. Ha a meccs elején betalálnak, akkor elszabadul a pokol gólok terén.

Levante - Real Betis: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp