12 pont! Pont ennyi a hátránya a Mallorcához képest a Levantének, mondjuk ki, csoda lenne a bennmaradás.Nem is feltétlenül azért, mert csak 16 meccs van hátra, inkább a mutatott játék, ami miatt majdnem fixre vehető a valencia csapat búcsúja. A Mallorca ellen sikerült nyerni egyszer és utoljára, de azon kívül minden szembe jövő ellenfél beletörli a lábát a Levantébe. A védekezés nem jó, 2-3-4, melyik csapat mennyit vág, és a probléma, hogy a lőtt gólok száma mostanában rendre 0. Az nálam nem is kérdés, hogy a Betis valószínűleg szerez gólt, vagy inkább gólokat. Itt az a kérdés, a Levante mit akar a meccstől. Nyilván rendre 19-re húznak már lapot Bardhiék. Sőt szerintem simán már azzal foglalkoznak, kik maradnak a Segundába, kikre lehet építeni majd, kiknek kéne az árát picit emelni a játékkal.

Az is kérdés, hogy a Betis és Pellegrini mester mit választ. Az első félidőt nyomják meg? Vagy a másodikat? Mert a Betis kupameccsek is játszott, sőt jön az EL, mennek a Zenithez, és azért három szériában minden pillanatban koncentrálni... Mikor jöjjön a Levante-gól, ha nem most?

Én azt hiszem, a bajnoki top4-es hely és a BL-indulás kiharcolása a fő cél a Betis-nél. A Copa del Rey bónusz, az EL-ben piszok erős csapatok vannak, ott csoda lenne végig menni. Itt viszont a bajnokságban nagy a harc a Betis-Sevilla-Atleti-Barca négyes között, innen egy csapat nem lesz a BL-ben.

Szóval az fix, hogy a Betis ezt a meccsen nagyon komolyan veszi, de az is fix, hogy azért lesznek kihagyások, fáradtság is biztos jelentkezik valahogy. Canales eleve covidos, nem játszik. Fekirék meg fáradni fognak, így a 2. félidőben a Levante eleve már fixen minden mindegy alapon játszik majd, amiben benne van a lőtt és kapott gól is. De a Betis csapatának sem jó az iksz, épp ezért várok nyíltabb második félidőt, ott már gyakran borul a taktika is, és dominálnak az ösztönök.

Végigpörgettem itt pár meccset a közelmúltból, a Betis a 2. félidőkben rendre megszórja a Levantét. 3-2-3-4-3 a gólok száma csak a 2. félidőkben a H2H meccseken. Mivel mindkét együttesnek csak a győzelem jó eredmény, így azért én gólokat várok mindkét oldalról. Büntető is jöhet, a Betis szokott kiharcolni, és azt sem zárom ki, hogy itt piros lapot is látunk.

Levante - Real Betis: Gólok száma - Felett/alatt tipp