Különös megfogalmazni, mégis megteszem. Megérzésem van a Real párizsi vendégszereplése kapcsán, mégpedig az, hogy nem fog kikapni. Ancelotti a rendelkezésére álló keretet nem erősítette meg a nyáron, hanem elkezdett dolgozni. S ha ő valaminek egyszer komolyan nekifog, annak látszata van. Jelenleg szerintem a stílusosabb focit a spanyolok mutatják, míg az össze vásárolt PSG mögött kevésbé érzem a meglévő identitást.

Megnyerte a Spanyol Szuperkupát a Real, és négy pontos előnnyel vezeti is a La Ligát. A dél-amerikai vb-selejtezők miatt egy fásult csapat állt ki Benzema nélkül Bilbaóban. Az Athletic egy hajrában szerzett góllal továbbjutott a Király kupában. Tudni kell, hogy ott bizony páran 48 órán belül kétszer léptek pályára, és még az Atlanti óceánt is át kellett repülni. A masszív Granada legyűrése ezek után dicséretes, míg a Villarreal elleni 0:0 belefér, bármelyik kifacsart topcsapat számára. Most kell viszont nagyot alkotni, s mindenki a fedélzeten, mindenki bevethető vendégoldalon. Ancelotti profizmusában joggal bízhatunk. Egy alaposan megszervezett középpálya Kroos, Valverde, Casemiro belső hármassal és két védekezésben is aktív, támadásban mégis kreatív szélsővel (Asensio, Vinicius), el fogja venni az élét a párizsi rohamoknak. Márpedig, ha nem lesz a hazai támadók előtt terület, akkor szépen lassan az idő előrehaladtával felőri ellenfelét a Real. Jellemző okosság, és profizmus Benzema esete. A Lyon korábbi gólzsákja - nyilván tovább bosszantaná a PSG-t -, hetek óta pihen/regenerálódik, ha úgy tetszik erre a meccsre hegyezi ki magát. Ilyen szintű „fegyver” nincs hazai oldalon!

Nem tudok hinni a PSG projektjében. Hatalmas sztárok, és velük együtt hatalmas ego. Pochettino munkáját sem tartom többre Tuchelénél. A németek sem tudták kifésülni az egyéniségekből a csapategységet, akkor az argentin mire lesz képes, a világ egyik legnagyobb stratégája ellen. Ha csak a játékosok kvalitásait nézzük előrébb tartanak a franciák, viszont tudjuk jól, hogy nem az euró milliók mennek ki a gyepre, hanem a csapatok. Szóval amikor hazai pályán egy komplett PSG, Messivel, Verrattival, Hakimivel és Mbappé-val megizzad egy Rennes ellen, akkor mire számíthatunk egy erőforrásait forgató, és beosztó Real-al szemben.

Szerintem jelentős valós érték van az x2-ben. Csapatként egy La Ligában hétről hétre taktikus győzelmekkel menetelni, mindenképpen értékesebb teljesítmény, mint a világ legdrágább játékosaival vezetni egy francia ligát. Úgy vélem, hogy Ancelotti okos taktikai sikert fog elérni már az első meccsen, és „továbbjutást” érő eredmény ér el Párizsban.

Paris SG - Real Madrid: Dupla esély - Dupla esély tipp