Sajnos a fél világ rámozdult a gólokra, így nem lehet találni normális szorzót a meccsre. Mindkét csapat játékába kalibrálva van a sok gól, ez nem kétséges. Nézzük meg a jelenlegi formákat.

A Salzburg hétvégén kezdte meg a bajnokságot, előtte pedig volt még egy kupameccse is. Mindkettőt behúzta: a LASK-ot 3-1-re verte, míg a Rapidot 2-1-re. Azzal kezdeném azonban, hogy érdeklődve figyeltem a nyáron kinevezett Matthias Jaissle edzőt, aki a Liefering csapatától érkezett a nagycsapathoz. A srác 33 éves, komoly labdarúgó múltja nincs, edzői múltja szintén nincs. Nehéz örökséget vett át Jesse Marschtól, aki szerintem kiváló munkát végzett az osztrákoknál. Jaissle nem is tűnik olyan magabiztosnak a padon, mint elődje. A végeredményeken nem látszik, de ha belenézünk a meccseikbe, akkor azt látjuk, hogy többször is hátrányból kellett visszaküzdeniük magukat, ami kapcsán eléggé nyögvenyelős játékot játszottak. Én pár meccsüket néztem ilyenkor, és nincs meg az a gördülékenység, mint Marsch alatt volt. Kicsit gyengébbnek érzem a támadósort, mivel elment Daka, Szoboszlai és Berisha is, helyettük pedig Okafor, Adeyemi és Brenden Aaronson rohamozik, akiket a tehetséges, 18 éves szlovák Benjamin Sesko és Sekou Koita egészít ki.

Pontosan ilyen meccs volt az idei két meccsük is: a LASK és a Rapid is megszerezte ellenük a vezetést, ezután pedig az eredmény után futottak. Megvannak az akcióik, a csapat gyorsasága félelmetes, de az a kérlelhetetlen pontosság hiányzik belőlük. Adeyemi rengeteget hibázik elől.

A Bayern München szerintem a világ legjobb csapata, Nagelsmann pedig az egyik legjobb edző. Olyan taktikával játszik a csapat, ami miatt soha nincs unalmas meccsük, valami mindig történik. Vagy ők aláznak, vagy őket alázzák. A Bundesliga mindkettőre adott példát: a Bochum rúgott nekik egy félidő alatt négyet, vagy a Gladbach ötöt a kupában, de ők is lőttek már egy félidő alatt ötöt a Bayer Leverkusennek, vagy a Benficának. Sok múlik azon, hogy a védelem épp milyen napot fog ki, illetve Nagelsmann mennyire veszi komolyan a középpályás védekezést. A Bochum ellen is azért kaptak ki, mert képes volt egy védekező középpályással felállni (Kimmich), és elé tolta a Coman-Sané-Gnabry-Müller négyest. Ezt szerintem oltárira elszúrta, hiszen olyan könnyedén rohantak át rajtuk, mint annak a rendje. Ráadásul Neuer is térdsérülést szenvedett, ezért nem fog játszani ma sem, Ulreich pedig egy vicc.

A két csapat játéka a támadásokra épül, illetve a letámadásra. Két, nevekben jó védelem áll szemben egymással, de a játékstílus miatt sok egy-egy elleni párharcot kell vívniuk a védőknek, amit értelemszerűen el fognak veszíteni. Süle lassú, őt egy gyors Okafor-Adeyemi páros megforgat sokszor, ellenben a Salzburg fejesekből, rögzített szituáció sok gólt kap, például a Rapid is úgy talált be a hétvégén, és Lewandowskinál jobban fejelő játékos nem sok van. A gólok tehát adják magukat.

A szétszedett oddsok miatt én egy bátrabb tippel próbálkoznék. Talán a BL-meccsek közül itt van a legnagyobb esélye, hogy a két csapat egymás torkának esik. Ha ez megtörténik, és mondjuk Junuzovic is felépül a meccs kezdetéig, illetve Nagelsmann megint az egy vkp-taktikát alkalmazza, akkor egy félidő alatt meglehet a három gól simán. Én erre megyek rá!

Red Bull Salzburg - Bayern München: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp