Nem nagyon találok a mai napra olyan meccsen, ahol jó szívvel kivenném az overt, ezért maradt az egyetlen lehetőségem: a Paks. Végül mégis az győzött meg, hogy a legvédekezőbb csapat, tehát a Gyirmót ellen is sikerült összehozniuk az overt.

A Kisvárda teljesítménye megsüvegelendő, de nekem az utóbbi időben mutatott játékuk annyira nem tetszik. Nem megsértve Várda barátomat, de Janiero edzővel sokkal szimpatikusabb volt a játék, Erős Gábor egy kicsit színtelenebb figura, kevésbé maradt meg a támadójellege a csapatnak. Pontosan ez okozta nálam az elbizonytalanodást a meccsel kapcsolatban. Az idei évben két darab 0-0-át játszottak (Debrecen és Újpest), majd egy hátrányból fordítós hazai győzelmet arattak (3-2).

Nem mondható, hogy a Debrecen annyira védekező felfogású csapat lenne, amelyet nem sikerülhet feltörni, vagy például az Újpest védelme sem annyira masszív, még az új edző érája alatt sem. Valami megváltozott a Kisvárda játékában, szerintem elhiszik lassan magukról, hogy a bajnoki címért küzdenek, és a teher miatt nem mutatnak látványt, Erős Gábor is inkább biztonsági meccseket tol le.

Ez hátrányos tehát az overezés szempontjából, pedig tény, hogy ebben a csapatban benne van a sok gól. A Janiero által kidolgozott támadásvezérlés csírája még mindig megtalálható morzsákban, egy-egy kontrában ott van az a gyors és pontos játék képe. A Paks ellen lehet esély ezt újra látni.

Talán a Paks csapata az, amelyik ellen ez a játék visszatérhet. Láthattunk a Gyirmót ellen, hogy a tolnaiak védelme még mindig egy Benny Hill showba illik, az egy gólt megkapják félidőnként szerintem most is. A támadósorban Bognár István nem hiányzik, meccsenként továbbra is lövik a 2-3 gólokat, többnyire az első félidőben. A kis Bognár távozása utáni érában három meccset játszottak, kétszer egy gólt, egyszer két gólt szereztek ekkor. Nem látok veszélyt az első félidős góljukban most sem.

Összegezve ez már két gól az első félidőre, és nekem ennyi kellene a tipp sikeréhez. Ritka az ilyen magas szorzó erre a lehetőségre egy Paks meccsen.

Kisvarda - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp