Kedden két BL-meccset rendeznek, ahol az öt top bajnokságból négy képviselteti magát. Az angol-francia párharcon a Chelsea fogadja a Lille-t, és ha már megteszi, adna is egy pofont a francia ellenfelének. A Lille pont ezt akarja elkerülni, így az én tippem, hogy nem feltétlenül ez lesz a legjobb BL-meccs a tavasszal.

A Lille vélhetően annyit szeretne elérni, hogy maradjon reális esélye a továbbjutásra a hazai meccs előtt. Ebbe véleményem szerint a szűk zakó is belefér. Mivel idén már nincs az idegenben lőtt gól szabály, így a Lillenek az 1-0-ás pofon annyit ér, mint a 6-5-ös. Persze ez igaz a Chelsea szempontjából is.

Viszont láttuk, ahogy pl. a Real Madrid sem nagyon akar támadni, kAncelotti is remivel akart hazamenni, csak Mbappé másképp gondolta. A Lille-nek is hasonló céljai lehetnek, sőt én biztos vagyok benne, hogy ha talál gólt a Chelsea, a Lille az egy gólos hátrányát is ugyanúgy őrzi majd, mint a 0-0-t. A Chelsea ha betalál, talán megnyugszik, megvan az előny, és mehet a labdatartás.

Tuchel csapata nem overes. hogy is lenne, mikor gépiessé vált, igazi robotok lettek a londoniak. Egy kegyetlen darálóba vannak, minden sorozatban állnak, meccs-meccset követ, nem lehet pihenni. Ha megnézzük, 2022-ben ott rögtön jan. elején volt a 'pool elleni 2-2, ahol született 4+ gól, meg a Chesterfield elleni kupameccs, de talán azt vegyük is ki, az ötödosztályú amatőrök ellen azért könnyebb volt gólt lőni, mint akármelyik másik profikkal felálló csapat ellen.

Fáradt a Chelsea, egyben tuti fásult is. Az előző napok vezető sporthíre volt a Crystal elleni meccs, ahol mondjuk minden volt, csak csillogás nem, ahol Lukaku a félidőig kétszer ért a labdához. (Kis pikírtséggel írom, nem tudom, a közepet melyik csapat kezdte...)

De az a csapat, amely egy ilyen benga kilencest kétszer tud megjátszani, ott azért a fittség, a frissesség nincs a megfelelő szinten. Szerintem azt sem tudják a Chelsea focistái merre van az arra. Itt nincs lehetőség gálára, itt gépies foci van, meg kell nyerni a meccseket, párharcokat, és enni. Rüdiger egy terminátor, Silva az eszét is használja, van előttük három nem akármilyen szűrő, gólt nem nagyon kap a Chelsea. Rúgni sem rúg túl sokat, a Lille-től gyengébb csapatok ellen sem ment a gála. Itt még a tét is igencsak nagy, és kockáztatni a Chelsea sem fog nagyot, mert a Lille azért kontrákból nem rossz. Yilmaz mondjuk pontrúgások után sem, meg Fonte, de a Chelseanél Rüdiger meg Silva mellett nem könnyű gólokat fejelni, és kapus poszton is remek a Chelsea. Én úgy számolok, hogy a Lille nem talál be, a Chelsea 1-2-nél többet nem szokott lőni, így maradunk 3 alatt. Hagyok magamnak egy hibaletőséget a 3.0-ás line-nal, annyira meg csak nem borul a meccs, hogy gólcunamit látunk. Én úgy saccoltam, hogy a 2.5 underre adnak úgy 1.70-et, ehhez képest közel ennyit ér az AH 3 under, így én emellett tettem le a voksom. Kevés gól, kevés esemény. Persze, a tévedés joga fenntartva.

Chelsea - Lille: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp