A Bajnoko Ligája címvédő Chelsea is megkezdi a legjobb tizenhat közötti szereplését, méghozzá az egyik leggyengébb továbbjutó együttessel szemben, a francia bajnokkal. Nem azt írom, hogy gyengébbek, mint a Sporting, de a jelenlegi formájuk meg sem közelíti a portugálokét.

Sorra bukdácsol a Lille odahaza, amit jól bizonyít, hogy az egyik kiesőjelölt cspatot sem tudták legyőzni, ráadásul hazai pályán. Szerintem ez mindent elmond a bajnokról. Gyenge forma, és rossz edzőváltás. Értem én, hogy rá voltak kényszerülve a bajnoki címig vezető Galtier távozására, de Gourvenec-kel annyira mellényúltak, hogy azt még a következő szezonban is emlegetik... A csapat szerintem kiszállt a nemzetközi kupás helyekért harcoló együttesek közül, még akkor is, ha sok van hátra és mindössze négy pont a hátrányuk. Hatalmas pálforduláson kellene átessen a csapat, hogy ezt a szezont mentsék, erre jön nekik egy Chelsea elleni Bl meccs. Hát nem tudom, szerintem az angoloknak nem is jöhetett volna jobbkor, ráadásul itt már nem él az idegenbeli rúgott gól szabály, vagyis nem fognak annyira menni a csapatok, mint mondjuk tavaly.

A Chelsea hétvégén 1-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t, ezzel tovább erősítette harmadik helyét. Ebben a szezonban nekik ennyi van, a Man City-Liverpool kettőst nem fogják utolérni, hátrafelé kell nézelődjenek, a negyedik helyezett Man Utd miatt. Még minden fronton talpon vannak az angolok, akár még nehéz lehet a szezon vége is, így egyre többet fog majd rotálni Tuchel is. Kell is egyébként, mert amit hétvégén leművelt Lukaku is, az nem volt semmi; lehozott hét labdaérintéssel 90 percet, botrányosan gyenge volt. Állítólag még senki nem szerepelt 90 perc alatt hét labdaérintéssel, mióta statisztikát vezetnek. Erre kezdték el egyre több helyen lehozni, hogy talán Wernert vissza kellene állítani csatasorba.

Annyi biztos, hogy kétszer egymás után nem lehet ennyire gyenge meccse Lukakunak, ha egy kicsit is jobban játszik máris benne van a játékában a gól. A Lille gyenge most, vélhetően védekezni fognak, és a kontrákra építenek majd, bár szerintem az sem érdekli őket, ha nem fogják tudni végigvinni őket. Minnél kevesebb kapott góllal szeretnék megúszni a mérkőzést, ezért megpróbálnak majd fegyelmezetten védekezni, bár lathattuk, hogy ez mit ért a PSG szintű csapatok ellen. Szerintem már a félidőre előnnyel akarnak menni az angolok, és mint már írtam, nem hiszem, hogy ez a Lille képes lenne arra, hogy komoly ellenfele legyen a Chelsea-nek. A tippem az, hogy a félidőben 1-0 vagy 2-0 lesz a hazaiaknak.

Chelsea - Lille: Félidő - Mérkőzés tipp