Gondolhatnánk, hogy kevés dolog történik egy hét alatt két focicsapattal. Azonban a lipcsei hektikus 2:2-őt követően jelentős változások történtek, mind a spanyol, mind a német oldalon. Megfigyelhető, hogy az oda-visszavágós rendszerben két hasonló forgatókönyvű mérkőzést játszanak egymással a csapatok. Szerintem ahogy az első meccsen leesett a négy gól, úgy simán meg lesz most is a három!

Gyakorlatilag a jelenlegi rendszerben elmondható, hogy azonos eséllyel indulnak a felek a san sebastiani visszavágó előtt. Látni kell, hogy míg a Leipzig 6:1-el hangolt Berlinben, addig a baszk rangadón egy kiegyenlíttet első órát követően 4:0-ra kapott ki a Sociedad. A hazai oldalon számos változás is történt a meccskeretben. Megsérült a bal futó Rico és kiesett a középpálya tengelyéből Merino. Imanol Alguacil számolhat viszont a sárga lapos büntetését letudó Zubimendivel. Azt gondolom, hogy ebből a csapatból a tavaszi menetelésnél igencsak hiányzik Monreal, Januzaj és Barrenetxea. Némiképp érthetetlen lenne a bilbaói hétvégi összeomlás, ha nem tudnánk: vékonyka és nem elég minőségi a keret. Mindenesetre a csapatban benne van a hazai gól Oyarzabal mögött dolgos, kaparós ez a 4-4-2, s ha a Hertha talált rést az RB-n, akkor a spanyolok is fognak.

Tedesco érdekes figura, s mindig eltűnődöm azon, hogy jó megoldás-e ő az német élcsapat kispadjára. Az odavágón érezhetően nem harapott a Lipcse. Nem volt meg a kellő progresszívítás a támadásszervezéseknél. Közben Szoboszlait, Forsberget, Haidarát és Poulsent is jegelte Tedesco, s szerintem későn cserélt. Rotálná a keretét a Leipzig, viszont nincs meg az egyensúly. Sok a hangulatember, s nem mindig sikerül kiválasztani, hogy az adott játéknapon kik harapnak igazán. Talán pont az első meccsen padozó négyes képes a legkiegyensúlyozottabb teljesítményre az előre játékban. Olmo és Silva gyakorta szürke, míg Nkunku kihagyhatatlan, mert a francia csatárban mindig benne van a gól. Hozzátartozik a berlini összeomláshoz, hogy a Hertha emberhátrányba került, s 1:1 után 11-es és kiállítás következett. A büntető előtt volt néhány perc, amikor ki-ki meccsre kényszerültek a lipcseiek, ember és gólelőnyben viszont hengereltek. Tény, ami tény: a németek majdnem a teljes keretükkel mehetnek a csatába. Orbán visszatért, Angelino lett beteg, míg Halstenberg hosszú távú veszteség.

Úgy gondolom, hogy az előzmények ismeretében továbbra is esélyesebb a továbbjutásra a Leipzig. Nyilvánvaló, hogy a csapatok nem akarják hosszabbításig vinni az ütközetet, ebben a zsúfolt versenynaptárban. Mindkét gárdára nehéz csaták várnak a harapós Bochum, és az Osasuna személyében, ezért szerintem egymásnak esnek majd a felek. Ha beigazolódik az alapgondolatom: ugyanolyan típusú lesz a visszavágó, mint az első meccs!, akkor az overt is könnyedén leszállítják a csapatok.

Real Sociedad - RB Leipzig: Gólok száma - Felett/alatt tipp