Akárhányszor gondolom újra és újra, mindig oda lyukadok ki, hogy a 27. fordulóban győzni fog hazai pályán a Real Madrid. Most teljesen fordított helyzetben vannak a csapatok. Két hét alatt két meccset játszottak Ancelottiék, míg a Sociedad három hét alatt hatot. Minőségében is jobb az éllovas kerete, míg a vendégoldalon számos hiányzó van. Nálam ez így összeségében fix 1-es!

Jelenleg a Sevilla botlása miatt öt pontos előnnyel áll a tabella élén a lila-fehér gigaklub. Jövő szerdán a PSG-vel egy valódi ki-ki meccs következik a Bajnokok Ligájában, ami előtt tökéletes felvezetőmeccs a baszkok elleni összecsapás. A párizsi utolsó utáni perces vereség óta, a Real az Alavest (3:0), és a madridi rangadón a Rayót győzte le. Szerintem, ha kellő területet nyer Asensio és Vinicius akkor megállíthatatlan a fővárosi támadógépezet. Középen Benzema bármikor-bármilyen pozícióból eredményes tud lenni. A középpályán a második hullámhoz Modric, Casemiro könnyedén ér fel. Otthon szerintem magabiztos győzelmet fog aratni a bajnokaspiráns, mert a padról is minőségi tartalékokat tud mozgósítani: Jovic, Hazard, Isco vagy Rodrygo képes még hozzátenni a magáét.

Lipcsei Európa Ligás 2:2 óta figyelem a san sebastianiakat. Akkor, az első meccsen is tartalékos volt az együttes. A német kaland után, érthetetlenül esett össze Bilbaóban egy óra stabil játék után a Sociedad (4:0), aztán az RB a visszavágón 3:1-re legyőzte a fáradó csapatot. Nem elég a folyamatos meccsterhelés, nem épülnek a maródiak: Barrenetxea, Munoz, Januzaj, Monreal, Rico és Fernandez nélkül játszik sorozatban a baszk gárda. Gyengébb ellenfeleit csak-csak legyűri az együttes, s most a bajnokesélyes ellen Rafinha is visszatérhet. Jelenleg viszont azt gondolom, hogy újra a Bilbaó és a Leipzig elleni teljesítmény köszön majd vissza, mert minőségében elöttük jár az ellenfél…-nagyon.

Van amikor elég a jobb keret egy sima győzelemhez, s ez most a hazai oldalon adott. Emlékszem a Valencia elleni (4:1) hangulatra, mikor izzott a Bernabeu. Benne van a fejemben az Athletic elleni összeomlás a Sociedad részéről. Ha kombinálom a kettőt és hozzáveszem, hogy a listavezető heti egy mérkőzéssel szisztematikusan készülhetett, viszont a Sociedad hetek óta meccsről-meccsre túlél a rendelkezésre álló kerettel, akkor ki kell mondjam: Győzni fog a Real Madrid!

Real Madrid - Real Sociedad: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp