Az elmúlt két napban lebonyolították Kaliforniában az indian wellsi selejtezőket, most már neki durálhatják magukat a legjobbak és arra érdemesek a főtáblás erőpróbáknak.

A dél-koreai tenisz aktuális zászlóvivőjének most Kwon Soonwoo számít, aki egyre jobb eredményeket produkál és a legjobbaknak is képes megnehezíteni az életét. Kwon tavaly leginkább teremben produkált látványosat, de idénnre már kint is összehozott pár említésreméltó tettet.

Az idei Australian Openen pėldául Runet verte, az ifjú dán tehetséget, végül öt szettes heroikus csatában egy maratoni hosszúságú ütközetben Shapovalovval szemben maradt alul.

Kwon az a játékos, aki variálásaival alalposan eltudja bizonytalanítani a háló túlsó felén lévő riválist. Amint megkívánja képes kemény, gyors játékra, de képes kivenni az ellenfél "élét" is nyesésekkel, a ritmus lassításával, tördelésével.

A mai ellenfele a magyar, de szerb útlevéllel versenyző Györe Laci lesz, aki hiába 52. A világranglistán a számottevő, pontokat érő tornáit rendre salakon vívja meg, kemény borításon minden szezonban szenved. Megnézhetjük minden szezonját erősen negatív esztendőket produkált.

Idén egy szintén salakos, Carballes Baena ellen ért el sikert gyors borításon Adelaideban, majd jött a híres Moutet elleni meccse, ahol a francia egy nyert meccset adott le a kiborulásának és a bírónak intézett "Fuck You" -val, emiatt le is léptették a gallt.

Ezen kivül az új évben sincs semmi érdemleges Djere oldaláról. Az AO Grand Slamen Shapovalovtól, Acapulcoban Tsitsipastól szenvedett első körös vereséget.

Mindent egybevetve a koreainak sokkal jobban a kemény borításra termett játéka van, az alapütései is gyorsabbak a szerbénél, nem kockáztatok sokatha én os az ázsiait jelölöm meg továbbjutónak ebből a párosításból.

Soonwoo Kwon - Djere, Laslo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp