Napok óta szúrja a szememet a Hertha vendégjátéka. A zuhanórepülésben lévő berliniek már csak egy pontra vannak az egyenes ági kieső helytől. Nincs jó szezonja a Gladbachnak sem, jellemző, hogy az összecsapás előtt a hazaira kínált szorzó emelkedő tendenciában van. Viszont a gólok! Azok záporoznak rendületlenül, mindkét oldalon.

Adi Hütter és a Mönchengledbach számomra mindig valahol egyenló a támadó focival. Megalkuvást nem tűrően pakolja fel a 4-3-3-at minden meccse, az osztrák szakember. A tavaszi szezonindítás előtt Zakaria eladásra került, s a Juvéval kötött alku velejárója, hogy a középpályán sebezhetőbbé várt a Gladbach. Elől Plea nincs a két évvel ezelőtti csúcsformájában, azonban Thuram, Hoffmann vagy Neuhaus is képes a minőségi előre játékra. Jelenleg csak a 13. a hazai gárda a tabellán és a pofozógép Hertha ellen csak a győzelem az elfogadható. A számok jók, hiszen a Borussia Parkban 21:21-es Hütterék gólaránya, 12 meccsen, bőven három fölött!

Húzzák, kenik a válságot Berlinben, Bobic mindent is megmagyaráz, pedig para van! Emlékszem ősszel hazai pályán kínkeservesen megölte Dárdai csapata a Mönchengladbach játékát (1:0), erre most semmi esély sincs szerintem. Két alap kapus sérült vendégoldalon (Jarstein és Shcwolow), így legutóbb már a harmadik számú portást tömték (Frankfurt 1:4). Romokban a Hertha védekezése, aki számolatlan kapja a gólokat mérkőzések óta. A helyzet az, hogy szemlátomást semmit sem javul a helyzet, semmit nem tanulnak a sokszor kisiskolás hibákból. Nem segítik ki egymást, messze helyezkednek egymástól így egy-egy egyéni hiba rögtön végzetes eredményt hoz. A borzasztó szervezetlenség ellenére, mindig van ez együttesben legalább egy találat. A keretben ugyanis játszanak „pengés” egyéniségek is, így Darida, Belfodil vagy Pekarik lába rendre elsül, esetleg a Jovetic kapar magának a semmiből egy lehetőséget.

Furcsa számomra, hogy a szervezettség mennyire kevés szerepet kap egy annyira labilis csapatnál, mint a Hertha. Hütter nem fog kegyelmezni, mert nagyon kell a pont, s hazai közönség előtt el is várható a győzelem. Azt gondolom, hogy könnyű gólokat tud szerezni majd a Gladbach, viszont egy talált berlini góllal is kalkulálok. Tippem 3:1 vagy 4:1, azaz bízom a könnyű overben!

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC: Gólok száma - Felett/alatt tipp