Vasárnap délután négy mérkőzéssel folytatódik a Bundesliga 26.fordulója amiből előzetesen az egyik legsimább meccs lehet a Lipcseiek vendégjátéka. A két csapat teljesen eltérő célokkal nyomja az idei szezont.

Az újonc szinte reménytelen helyzetben van a pocsék rajt miatt. A néhány fordulóval ezelőtti Hertha elleni győzelem ellenére a világ nyolcadik csodája lenne ha sikerülne legalább a 16. osztályozót érő helyet elcsípniük. Három győzelmet ünnepelhettek összesen a szezonban és ez az egy dolog ami kapaszkodhatnak hogy ezeket mind hazai pályán sikerült elérniük. A rossz hír viszont hogy ebbe kapaszkodni a Bajnokok Ligája indulásért küzdő remek formában levő Lipcsei csapat ellen minden bizonnyal vajmi kevés lenne. Ide kőkemény teljesítmény kell, hatalmas formajavulás mert amit múlt héten pl. a Bochum ellen csináltak azzal 3-4 gól alatt aligha úsznák meg.

További rossz hír hazai szempontból hogy Gulácsiék a nemzetközi porondon sem kellett fárasszák magukat a héten a Szpartak Moszkva kizárása miatt. A kulcsemberek fáradtsága lehetett volna az ami a Lipcse efajta lendületét előbb utóbb megtöri, ezzel viszont ez az esély is elszállt. Ha Nkunkuék jó napot fognak ki akkor a nem túl stabil lábakon álló hazai védelem úgy fog forogni mint ürge a madzagon..

Kisebb motiváció is elég lenne, de ha Orbánék behúzzák ezt a fontos három pontot akkor kettőt is előznek a jobb gólkülönbségük miatt, illetve egy pontra felzárkózhatnak a jelenleg harmadik Leverkusen mögé, már ha Hradeckyék hibáznak esetleg a Köln ellen kora délután.

Ha játszani kellett volna a Lipcsének csütörtökön akkor más szitu lenne, de így azt mondom több gólos vendég győzelmet várok és minimum félidőnként egy-egy hazai baklövést hátul. Mindazok ellenére hogy idegenben nem igazán megy nekik (12 meccs 3 győzelem), bár a legutóbbi négy vendég meccsükből hármat is behúztak és csak a Bayern tudta őket egy apró góllal felülmúlni így a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

Tipp: 0-3

Greuther Fürth - RB Leipzig: RB Leipzig mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp