Kedvezően alakult a forduló a vendég lipcsei együttes számára, mert az előttük álló Hoffenheim nem tudott nyerni, így egy esetleges győzelemmel kettőt biztosan előreugranák. Ha pedig a Leverkusen sem nyerne, akkor látótávolságon belülre kerülne a dobogó alsó foka, azt pedig egy pár hónappal ezelőtt kevesen gondolták volna.

Egy dolog kijelenthető az idei Bundesliga szezonban: a Fürth 99.99% hogy kiesik. Nagy a lemaradásuk még annak ellenére is, hogy az idei évben már két mérkőzést is nyertek, illetve december közepe óta már négy döntetlen is játszottak. Nem lenne ez a pont mennyiség annyira rossz, csak hát az addig szerzett négy pont baromira kevés. Így azért lassan lemondhatnak az élvonalbeli tagságukról és elkezdhetnek a játékosok is a jövőjükön gondolkozni. Megpróbálják majd magukat odatenni, hogy eladják magukat, de annyira gyenge a keret, hogy nagyon nehéz lesz. Az ilyen Leipzig elleni mérkőzéseken nagyon kevés esélyük van maradandót alkotni, a véleményem az, hogy csúnya vége lehet a mérkőzésnek.

Kifejezetten jó formában van a három magyart felvonultató vendég csapat, Tedesco kezei alatt szárnyal a csapat. Ma egy újabb könnyű mérkőzés vár rájuk, ahol renényeim szerint magabiztos győzelmet fognak aratni. Sokkal jobb játékosaik vannak és nagyobb a merítési lehetőség, ha a kispadra gondolunk.

Októberben 4-1-re nyert odahazai a Leipzig, szerintem a négy rúgott gól ma is meglehet. A vendégeknél is nagyon ritka a kapott gól nélküli mérkőzés, szerintem a védekezésre is odafigyelnek majd, idegenben több alkalommal is megúszták kapott gól nélkül. A tippem az, hogy rúg legalább három gólt a Leipzig.

Greuther Fürth - RB Leipzig: RB Leipzig által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp