Szerencsés múlt heti győzelmével felcsillant a reménysugár az MTK előtt. Azt gondolom, hogy az emberhátrányban játszó Honvéd legyűrése nem túl nagy fegyvertény. A kisvárdaiak lebirkózták Csertői csapatát, és Révész több, mint elgondolkodtató nyilatkozattal tekintett a jövőbe. Úgy érzem, hogy munícióban és önbizalomban nincs hiány vendégoldalon, ezért nálam minimum egy ikszre jók a fővárosban.

Márton Gábor együtteséről korábban már kifejtettem a véleményem. Kevés olyan fiatal, aki megadja a klub identitását. Több idősödő-rutinos játékos, aki próbálja felépíteni magát, és néhány légiós, aki nem sokat tesz hozzá az összképhez. Részeredmények akadnak: a bajnoki cím lehetőségétől megrettenő Puskás és a Honvéd elkapása, iksz a semmilyen Fradi ellen. Azonban a bennmaradáshoz több kellene, mert a kék-fehérek tökutolsók.

Nem szégyelli Révész Attila azt, hogy csapatát csupa légiós adja ki, és elvétve fér csak be egy-egy magyar játékos. A helyzet az, hogy bizony az eredmények őket igazolják. Jellemző, hogy az FTC elleni 2:1-es vereség előtt nem veszített bajnokit még az együttes 2022-ben, sőt korábban, novemberben is a Fradi kényszerítette őket térdre (0:4). A viharos évközi edzőcserét követően papíron Erős viszi a Kisvárdát, azonban nyilvánvaló, hogy nagy az ügyvezető beleszólása a szakmai munkába is. Legutóbbi győzelmük után már 10 pontra duzzadt előnyük a harmadik helyen a Paks előtt, és udvariasan jött is a kérdés, hogy akkor ez most már a nemzetközi porond? Jött is a válasz: „Vagy még több!” Azaz teljesen komolyan gondolják Rétközben az ezüstérmet, és a csetlő botló címvédő is csak öt pontnyira van.

Ki tudja, mi lesz a nyáron, hogyan alakul át a vendég klubmodell, keret? Az viszont biztos, hogy megpróbálnak kihozni minél többet, fennállásuk legjobb szezonjából! Nem is kérdés, hogy melyik csapat tart előrébb, azt gondolom, hogy a fővárosból minimum pontosan fog hazatérni a Várda.

MTK Budapest - Kisvarda: Dupla esély - Dupla esély tipp