Két rangadón csupán egy pontot szerzett a bajnok Dinamo, így megint a szokásosnál élesebb a horvát liga. Törvényszerű, hogy most egy könnyebb kaproncai meccset behúz a bajnoki címvédő. A Slaven teljes biztonságban van és biztosan bennmarad, így igazi tétje a meccsnek számukra nincs, felszabadultan játszhatnak.

Alap, hogy a két együttes koránt sincs egy súlycsoportban. A zágrábi keret értékét 100 millió euró fölé lövi a transfermarkt, miközben a hazaiakat 7 millió körüli értékre saccolják. Nagy fegyvertény volt, hogy ősszel a Makszimirban tudott győzni a Slaven Belupo (0:2), igaz, hogy akkor az európai kupaselejtezőkre koncentrált a fővárosi együttes. Azóta visszavágott a Dinamo, szeptemberben 4:1-es győzelem idegenben, majd a hazai 3:0. Zoran Zekic vezetésével a második szezonját futja a kaproncai alakulat és a megszerzett 30 pont a biztos bennmaradást biztosítja a gárdának. Érdekesség, hogy a míg a Dinamo többnyire a 3-4-3-as felállásban addig a Slaven 3-5-2-vel áll fel, így a szélső felfutók párharcán most is sok múlhat, illetve a vendégek szélső támadói kulcsszerepet játszhatnak (letámadás, labdaszerzés, kontra-rekontra játékban). Januárban, még meglepetésre Eszéken győztek a farkasok, azóta viszont a másik két élcsapat (Hajduk, Rijeka) magabiztosan győzte le őket.

Szerintem nem lesz könnyű meccse az éllovasnak. Kopic mester bízhat az egyéni kvalitásaiban, első sorban a Petkovic-Orsic duóban. A bajnokság nem várt módon roppant éles és most nagyon kell a győzelem a Dinamónak. Nyilvánvaló, hogy a közép-európai térségben veszített a pozíciójából az „örökös” horvát bajnok – már nem olyan domináns mint korábban. Az Európa Liga szereplés azonban megmutatta a versenyképességet: második hely a West Ham mögött, majd a legjobb 16 között szoros párharcban (3:2) búcsú a nemzetközi porondtól a Sevilla ellen. Pech, hogy az Osijek elleni rangadó a spanyolok legyőzése (1:0) után jött három nappal, illetve a zágrábi rangadó beékelődött az EL-párharc meccsei közé. Így aztán értékes pontokat hullajtott a Dinamo és a sokat fejlődő Hajduk elleni 0:0 Splitben, csak az eszékiek botlása miatt lett „értékes”. Most azonban nem lehet hibázni!

Visszaállhatott a heti egy tétmeccses terhelésre a címvédő, és ez meg fogja hozni a kiegyensúlyozott bajnoki hajrát. Létfontosságú cél a bajnokság megnyerése, hiszen a BL, Európa Liga kvalifikáció csak innen biztosított. Azt gondolom, hogy egy koncentrált, agresszív Dinamo érvényesíti a papírformát Kaproncán.

Slaven Belupo - Dinamo Zagreb: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp