Csúcstenisz várható Miamiban. A jövő egyik legnagyobb ígérete - de már több is annál, hiszen sorozatosan bizonyít - Carlos Alcaraz újabb kihívás előtt áll.

A világranglista jelenlegi 5. helyezettje a "kihívó" Stefanos Tsitsipas személyében, aki ahogyan átrepülte az Atlanti-Óceánt úgy tűnik, mintha picit elveszítette a fókuszát és nem tudna kellő koncentrációval ütögetni.

Tsitsipas február végén Acapulcóban Norrie ellen kapott ki két breakelt 6:4 -es szettben, Indian Wellsben Brooksby már a harmadik fordulóban megállította, míg itt Miamiban is alaposan megküzdött J. J. Wolffal, egy olyan meccsen ahol saját magát hozta kellemetlen szituációba a görög.

De Minaur ellen már jobban nézett ki az összkép, de korántsem volt tökéletes.

Ezzel szemben az ibériai titán szárnyal és osztja ki az ellenfeleinek a pofonokat. Elég csak Indian Wellsből a honfitársának Bautista-Agutnak kiosztott 6:2,6:0 -t említeni, de Monfilsnak és Norrienak is sima két szettben nyújtotta át a kiesés staféta botját. Egyedül a friss AO bajnok és ikon Nadal ellen hajolt meg a nagyobb tudás előtt, de ott is egy döntő szettes, heroikus küzdelemben.

Miamiban is folytatja a lendületes játékát, amiről Fucsovics Marci és Marin Cilic is tudna mesélni, sima breakelt szettekben búcsúztak ők is a spanyol talentummal szemben.

Kétségtelen Tsitsipas lehetne nagyobb felmérő is, de látva a küszködősebb hellén produkciókat én azt mondom ezzel a magától értetődő, erőlködés nélküli Alcaraz nyújtotta produkcióval a jelenlegi Tsitsipas sem lesz képes felvenni a versenyt.

Tsitsipas, Stefanos - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp