Az utolsó lehetőségek egyikébe kapaszkodna meg a Hamburg a 26.fordulóból elmaradt mérkőzésen. Egészen hihetetlen ami a csapattal történik az utóbbi években, hiszen az elmúlt három idényben szinte teljesen hasonló módon a véghajrában bukták el a Bundesliga 1-es tagság lehetőségét. A 2021/22-es szezon is erre hajaz, jó rajt után itt a végén kezdenek érthetetlen módon szétesni. Az elmúlt öt meccsükön nyeretlenek maradtak és csupán két remit tudtak felmutatni annak ellenére hogy a játékuk alapján sokkal többre rászolgáltak volna (pl. legutóbb a Paderborn elleni mérkőzésen is), de egyszerűen sok esetben Fortuna sem áll mellettük...

Ha valami furcsa mód megnyernék ezt a mérkőzést akkor még a maradék hat forduló alatt egy nagy hajrával lelehetne dolgozni a hat egység hátrányt és legalább az osztályozós helyre odaérkezni. Tim Walter csapatának tehát élet-halál ez a meccs, mert ha itt bejön egy újabb cumi akkor ismét temethetik a szezont, ha nem is olyan fájó módon mint az elmúlt években tették..

Az Aue-nél kellemesebb ellenfelet főleg hazai pályán pedig nem is kívánhatnának maguknak, hiszen a vendégek nem ütik meg a Bundesliga 2-es szintet. 17.helyen állnak 27 meccsen szerzett 19 ponttal, tehát mondhatjuk reménytelen a helyzetük. Ők is csak győzelemre próbálhatnak játszani, másképp idejekorán elszállhat a bennmaradási esélyük, ha pedig nem tömörülnek be a saját kapujuk elé az kedvezhet a Hamburgnak gyors támadóinak.

A HSV ezt már valszeg ismét elszúrta, de úgy érzem ezt a ziccert nem fogják kihagyni és magabiztosan nyerik a mérkőzést már a félidőre előnnyel vonulva, amivel legalább kis izgalmakat csempésznek a bajnokság véghajrájába.

Őszi meccsük kiegyenlített csatában 1-1 vel végződött.

A mérkőzést 18:30-tól az Arena 4 élőben közvetíti.

Tipp: 3-1

Hamburger SV - Erzgebirge Aue: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp