Lelkesen vetette bele magát a párharcba a Frankfurt. Az odavágón megmutatta Xavi, hogy simán képes ritmust váltani a Barca, ha kell. Nagyon nagy dolog ez, mert ősszel ilyen képességekről szó sem volt. Úgy gondolom, hogy a felek közötti különbség (lehetőségek, klub modell, méretek) ki fog jönni a visszavágón.

Bizony elgondolkodtató, hogyan alakult volna a katalánok szezonja, ha a téli átigazolásokkal Xavi már a nyáron elkezdett volna együtt dolgozni. Egyértelmű, hogy a Barcelona küzd még nehézségekkel, azonban az elvitathatatlan, hogy jelenleg az egyik legjobb állapotban lévő csapat Európában. Működik a labdabirtokláson, képes a csapatjáték néhány cserével pillanatok alatt megújulni. Rendelkezésre állnak az erőforrások, működnek a mélységi passzok. Mindegy, hogy Traore, Dembele, Aubameyang vagy Pedri, mindenkiben benne van a váratlan húzás. Ferran Torres odaér a kapu elé menetrendszerűen, Gavi és De Jong Busquets mellett beletanul a klub filozófiájába, és hónapról-hónapra jobb a csapat. Nem kérdéses: ha most indulna a szezon, akkor a Barcelona simán nyerné meg a LaLigát, és a BL-ben is a legjobbak közé érne.

Teljesen más állapotban vannak a németek. Míg a katalánokban rengeteg a fejlődési lehetőség, a fiatal játékosok miatt, addig a Frankfurt csúcsra volt járatva az odavágón. Jellemző, hogy Kosticékat egy kicsit megforgatta az első találkozó után Glasner, és ki is kapotak a freiburgiak ellen (1:2). Jelenleg a Bundesligában is csupán kilencedik az Eintracht, s vélhetőleg elérhetetlen lesz számukra a Konferencia-Liga indulás is. Azt gondolom, hogy jól jött ki a lépés a Frankfurtnak az ide EL-ben, de „csak” ennyi volt benne.

Megsüvegelendő a legjobb nyolc a németektől, és már a Betis kiejtése is „a meglepetés” kategóriába tartozott. Azt gondolom, hogy számukra itt a vége, bár kétségtelen, hogy az első meccs helytállásával sokak szimpátiáját kivívták. Szerintem sima győzelemmel lép tovább a Barcelona, sokan a kiütést sem zárják ki, magam megelégszem egy sima 2:0-al is.

FC Barcelona - Eintracht Frankfurt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp