Sikeres múlt, nagy tradíció és évek óta másodosztály! Ez a HSV, aki szinte biztosan nem fog feljutni idén sem a Bundesliga I-be. Történetének legsikeresebb időszakát éli a Freiburg. Nem csak az élvonalbeli szereplés süvegelendő, hanem az esetleges DFB döntő is, s most számukra egy verhető ellenfél következik.

Évek óta agonizál a jobbat érdemlő VolksPark. Közel 30.000 szurkoló kimegy a Bundes kettőben, így volt ez a húsvéti hétvége alkalmával is, amikor a Karlsruhe kapitulált Hamburgban. Tény, hogy a hazai meccsek tabelláján harmadik a HSV, s a hétvégi 3:0 csak tovább erősítette ezt a pozíciót. Árnyaltabb a kép, ha beleszámoljuk, hogy bizony 1:0 után egy erős órát emberelőnyben játszottak hamburgiak. Tim Walter a standard 4-4-2-őt játszatja a kerettel. A bajnokság vége előtt négy fordulóval hat pont a hátrányuk a már feljutó helyen álló Werderrel szemben. Azzal is kalkulálni kell, hogy előttük van még a St Pauli, a Nürnberg és a Darmstadt is így tényleg minimális az esély az élvonalra. A sors fintora, hogy a DFB-ben is hazai pályán a karlsruhei csapatot verték ki a legjobb négybe jutáshoz, most viszont szerintem nagy falat lesz a Freiburg.

Hatalmas várakozással, és felfokozott mentális erővel készíti Streicht mester a vendégeket. Még sosem játszott német kupadöntőt a fekete-erdei kiscsapat, s a folyamatos fejlődés most elrepítette ennek kapujáig Sallaiékat. Apropó Sallai – a magyar támadó eszelős formát kapott el a szezon hajrájára. A Freiburg két szélsője életveszély, Griffo és Sallai gyors és egyaránt technikás, amivel rendre őrületbe kergeti ellenfeleit az idény meglepetéscsapata. Korábban is írtam Streich kellemetlen stílusáról, ami nem a szokásos letámadós labdaszerzésre épül. Ők inkább a pálya középső harmadában becsapdázzák a labdás játékost és gyors fellőtt passzokkal, súlypontáthelyezéssel két-három érintésből érkeznek a kapu elé. Ha a Hamburg elhiszi, hogy esélye lehet, akkor hamar vége lesz.

Alapban azt gondolom, hogy a vendégek jutnak a döntőbe (1,75), azonban ez az opció nem köthető a guruban, így maradt a kétesély. Hiába lesz most meg a hazai pálya, annyira motivált a Freiburg, és annyira egyben is van, hogy az osztálynyi különbséget érvényre juttassa.

Hamburger SV - SC Freiburg: Dupla esély - Dupla esély tipp