Már csak öt meccse maradt az Atalantának ahhoz, hogy ismét kilépjen a nemzetközi porondra. Gasperini csapatának ledolgozható ponthátránya van, viszont nagyon kell a Torino elleni három egység. Juric mester a veronai jó szezon után a Torinóval is alkotni szeretne, és bizony hasonlóan pokróc stílusával mindenkit képes megkeseríteni. Szerintem nem adja majd olcsón a bőrét a Toro, és ebből egy jó gólgazdag meccs kerekedhet a fanatikus bergamói szurkolók előtt.

Ha overre megyek, akkor mindig fontosak a számok. Az Atalanta részéről egy gól híján 3-as az átlag: 98 gól a 33 bajnokin. Azonban adja magát az egymás elleni meccsek statisztikája is. Utoljára 2019 februárjában nem jött össze a három gól a Torino-Atalanta ütközeteken. Azóta viszont…-brutális. Volt itt 0:7, 3:3, 2:4: ami szem szájnak ingere. Most pedig adott egy hazai csapat, aki az elmúlt években a BL-ben vitézkedett, viszont az idei szezonban nem érheti már el a top4-et. Sőt! Az EL is necces, mert Mourinhóval a Roma, és Sarrival a Lazio is elfőttük jár, viszont, ha a Bikák ellen meglenne a három pont, beékelődhetne kettejük közé az Atalanta. Erőforrásban nincs hiány hazai oldalon, magam a Muriel, Zappacosta, Zapata triótól várok jó teljesítményt, illetve a csereként bevethető Boga is hozzátehet egy gólocskát.

Itt ez a Toro, és játékstílusában ugyanaz, mint a tavalyi Hellas. Adott a három védős rendszer, a „maradék” hét fő pedig letámad. A presszing nagyon megszervezett, nagyon begyakorolt, teljesen minegy, hogy milyen formációt alakít ki Juric. Lehet 4-2-1, 4-3 a lényeg az, hogy hatékony. Ebből a felfogásból rendre alakulnak „könnyű” labdaszerzések, kikényszerített szabálytalanságok-szögletek, amelyek potenciális gólszerzési lehetőségei a Granata-nak. Azonban, ha sikerül átjátszani ezt a rendszert, akkor megfogható lesz a Torino az Atalanta számára.

Lüktető, izgalmas, eseménydús meccsre számítok. Láttam Gasperiniék Verona elleni múlt heti vereségét. Akkor az EL-kiesés után a Juric keze nyomát, még magán hordozó Hellas, idegenben 2:1-re legyőzte a bergamóiakat. Volt folyamatos letámadás, sok testi kontakt, 11 darab szöglet. Most talán még kiélezettebb csata várható, a hazaiakon lévő tét eggyel nagyobb lett, mint a múlt héten. Adok-kapok, jó kis gól over – erre fizetek be most!

Atalanta - Torino: Gólok száma - Felett/alatt tipp