Két olyan csapat csap össze a svájci bajnokság 32. fordulójában, akiknek a meccsein jellemzően a sok gól születik. A második Basel, fogadja az állovas Zürich csapatát. Bajnokavatásról még szó sincs, ugyan a vendégek előnye 13 pont, azonban hét találkozó alatt, még 21 begyűjthető.

Senki sem várta, hogy az FC Zürich megnyeri majd a svájci pontvadászatot. Első sorban a Young Boys címvédése, és esetleg a baseliek végső sikere volt sanszos. André Bretenreiter vezetésével nem tud hibázni az FCZ, csupán négyszer kapott ki a szezon során. A 3-5-2-es rendszer jó ritmusban termeli a gólokat a 69 szerzett találat a legtöbb a Szuperligában. Egy overes fogadásnál mindig fontosak a számok! Mind összesítve, mind a zürichiek idegenbeli és a baseliek hazai mutatóit tekintve 3-as felett átlagolnak a csapatok, azaz szinte garantált most is a 2,5 over. Az egymás elleni eredményeik is árulkodók: a Basel pályaválasztásával 3:1, míg megfordítva 4:2 és 3:3 a futó idényben! Szóval akárhogyan nézem, forgatom, ezek tömik egymást tisztesen. Úgy gondolom, hogy a vendégek gőz erővel robognak a bajnoki cím felé, ezért most is extrát nyújtanak majd elől. A Ceesay, Marchesano Gnonto trió 37 gólt termelt eddig az idényben.

Ha valaki még beleköphet a zürichiek levesébe, akkor az a Basel. Egy esetleges hazai sikerrel tíz lenne a csapatok között úgy, hogy maradna hat mérkőzés. Szalaiék hátrafelé is néznek, hiszen a Young Boys hat ponttal mögöttük az második helyért küzd. Észrevehető tendencia, hogy a szezon hajrájában a nagy nyári szünet előtt, a nyugat-európai csapatoknál egyfajta trend a szurkolók kiszolgálása. Ez annyit tesz, hogy tényleg igyekeznek minél látványosabb, sokgólos győzelmekre törekedni. Azt várom, hogy rangadóhoz méltó módon most is ez lesz elsődleges és folytatódik az egymás elleni meccseikre oly jellemző góleső. Stocker és Frei mellé jó helyre került a magyar válogatott csékája, személy szerint szorítok neki a sok játékpercért és a minél több gólért.

Adott két motivált, jó csapat. Szerintem teltház, pazar hangulat és fordulatos, élvezetes rangadó következik most. A felek gól mutatói kiválóak egymás ellen különösen. Vannak irodák, ahol 1,52-ért mérik a 2,5 over, szerintem rá kell menni, mert az előjelek szerint meg fogják csinálni.

Bázel - FC Zürich: Gólok száma - Felett/alatt tipp