Váratlan lehetőséget hullott péntek estével a Hamburg kezébe. A csapat az utóbbi években rendre a bajnokság végét szúrta el és így hosszú időre megragadt a Bundesliga II-ben. Idén is hasonló végkimenetel látszott, de a teljesen vert helyzetből most esélyük ígérkezik felállni.

A Holsten Kiel elleni zakó után nagyon úgy tűnt úszik a feljutás esélye. Ott láthatólag lekerült a teher a játékosokról, azóta három megnyert bajnoki és azokon 11(!) lőtt gól a mérlegük. Péntek este az ezüstérmes helyen álló Darmstadt viszont szolgáltatta a forduló meglepetését és ezzel a Hamburg soha nem látott lehetőséget kapott. Pontszámban utolérhetik egy győzelemmel a riválist és sokkal jobb gólkülönbségük miatt meg is előzik őket, azaz az utolsó fordulót a top3-ból nyithatják. Glatzelék ezt a lehetőséget szerintem aligha fogják elszúrni egy már a bajnokságot elengedő, kiesést éppen hogy elkerülő 14. csapat ellen. Hazai pályán ráadásul sokkal stabilabbak, a forma is kíváló, jönnek az eredmények és vélhetően a teher sem fogja őket sokadik alkalommal is agyonnyomni, bármennyire is az amolyan "Hamburgos" lenne.

A Hannover szezonja ahogy tavaly, idén is nagyon gyengére sikerült. A korábban Bundesliga 1-ben szereplő klub a 14.helyről várhatja az utolsó két kört. Az előző fordulóban egy kevés lehetőséget hozó meccsen 2-0ra tudtak nyerni a Karlsruhe ellen.

Érdekesség hogy a két csapat utolsó négy egymás elleni meccsén nem nyert a Hamburg. Most viszont remek lehetőségük adódik erre, remekül támadnak így mindkét félidőben gólt várok tőlük, számukra élet-halál kérdés ez a győzelem.

Tipp: 3-1

Hamburger SV - Hannover 96: Hamburger SV mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp