Amíg élek nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor 2013. augusztusában dr. Seszták Miklós felállt az akkori újonc NB II-es Kisvárda szurkolói ankétján és bejelentette, "Irány az NB I.!". Finoman fogalmazva is visszafogott kacaj volt a szurkolók reakciója a bejelentésre, és erre mit ad Isten? 2022. májusát írjuk és sok-sok mérföldkő után most ott tartunk (bocs' az egyes szám első személyért, de elfogultságom elvitathatatlan), hogy a 2021/22-es elsőosztályú szezon utolsó mérkőzésén az ezüstéremért játszunk. Innentől kezdve beszélhet nekem bárki bármit (jövőre kiesés, csapat széthullása, stadion legelővé válása stb. stb.), ezt ez a 16 ezres kisváros, ez a no name légiósokkal teletűzdelt csapat, ez a színtiszta lokálpatrióta szurkolótábor MEGCSINÁLTA. Könnyű volt annyi pénzből, harsogják a károgók. Maradjunk annyiban, hogy a valós tabellát a költségvetési tabellával bármikor össze merném hasonlítani.

Ennyi bevezető után nézzük miért is az a tippem, ami. A Várda, Paks elleni történelmi győzelme után Révész Attila azt nyilatkozta, hogy most hazamegyünk, regenerálunk és megpróbálunk felkészülni a következő mérkőzésünkre, melyen fiesztát szeretnénk rendezni a szurkolóinknak. Van benne annyi kurázsi, hogy megcsinálja, mert megvannak hozzá a módszerei. Felépítette ezt a csapatot, tisztában van annak képességeivel és szerencsére a legjobbkor, újra az őszi Kisvárda erényeit láthatjuk a pályán. Felvállalják az egy-egyeket, letámadnak ha kell az egész pályán, és újra megvan az összhang a csapatrészek között. A gyors, két-hárompasszos támadásvezetésről már nem is beszélve. Ehhez jön még egy telt ház közeli lelátó, mely előtt általában jobban teljesítenek a csapatok. Száz szónak is egy a vége, ez nem az a meccs lesz, amit elenged a Kisvárda.

Ráadásul a bűn rossz szériába került ZTE lesz az ellenfelük Bumbáéknak. Egyébként sem tartozik a kellemetlen ellenfelei közé a zalaegerszegi csapat a várdaiaknak, mert nagyon régen szenvedtek már tőlük vereséget. Mi több, a mostani bajnokság első találkozóján alaposan helyben is hagyták a zalaiakat (5:0). Most egy hasonló kaliberű és mentalitású vendégcsapat érkezését várom, és ha ötöt nem is biztos, hogy rúgunk nekik, két-három gólra azért simán jók lehetünk ellenük. Gólt egyáltalán nem várok tőlük, mert ezt a Zsóri gyereket a Cirkovic-Prenga duó vasárnap délutáni desszertként fogja elfogyasztani.

Telt ház, éremátadás (remélhetőleg ezüst), jó idő, jó hangulat várja a csapatokat a most zajló bajnokság befejező mérkőzésén. Mi kell még ehhez, ha nem egy hazai parádé. Azt már csak bónuszként ajánlom, ha lehetőség van rá, akkor a Camaj gólra tolni kell a szomszéd házát. Nagy mumusa a "Teso" a zalaiaknak.

Kisvarda - Zalaegerszegi TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp