A Konferencia Liga egy frissen életre hívott sorozat, amely igazából semmivel sem rosszabb, mint mondjuk az Európa Liga. Akadtak itt jó csapatok, jó meccsek, szóval fogalmam sincs, mit és hogyan szervez át az UEFA megint (majd menet közben rájövök), de működik ez így is.

Lényeg a lényeg, az a két csapat, amely a kiírás döntőjét játszhatja, az aligha fogja félvállról venni a finálét. Nem is teheti. Az AS Roma nem halmozta a trófeákat történelme során, nemzetközi színtéren, Európában szerzett trófeák elférnek még a vitrinben. Mourinho lehet az első mester, aki fel tud mutatni valamit nemzetközi fronton. Lehet szeretni vagy utálni, de ebben jó, abban, hogy kell nyerni.

A Feyenoord 20 éve nyert utoljára, méghozzá UEFA kupát, és ha emlékeim em csalnak, pont szerenádon voltunk, amikor a földméréstan tanárunk kiabált nekünk az ablakból, a tippmixes szekciónak, hogy épp mi az állás. Hol volt még akkor okosteló...

Lényeg a lényeg, van Persieék akkor 20 éve nyertek, azóta a rotterdamiak is csak otthon tudtak trófeához jutni, ott sem sokszor. Slot mester (neve a kaszinóbarátoknak biztos tetszik) tehát szeretne csapatával ismét győzni egy európai trófeát begyűjteni. Nem esélytelen a rotterdami csapat, azért ez az AS minden, csak nem kiismerhető. Ha úgy van, kapnak hatot... Az első félidőben még sokkal inkább fognak kockáztatni szerintem mindkét oldalon. Az AS Roma elvileg jobb csapat, így elvileg dominálnia kellene, és nem a ráadásra bízni a dolgokat, vagy a tizikre. A rotterdamiak viszont akár fal ellen, akár kontrából veszélyesek. Néztem statokat, miket produkáltak az Eredivisieben,és igazából Ajax-PSV szint, lövések számát illetően, helyzetek számát illetően, sőt kontrából a legtöbb gólt lőtték a bajnokságban, tehát életképes csapat ez.

Én azt várom, hogy a Feyenoord is megmutatja igazi erejét, és okoz kellemetlen perceket Rui Patriciónak. A rotterdamiaknál pedig a védelem összetétele is kérdéses, ahogy a főoldali cikkben is olvashattuk, védők és a kezdő kapus is sérüléssel küzd(ött), ezt pedig az olasz csapatnak illene kihasználni. José lehet arrogáns meg ilyesmi, de a szakmához azért ért. Biztos támadni fogja a csapata a neuralgikusnak ítélt pontokat a rotterdami 'falon'. Aztán vagy megtalálja, vagy jönnek a veszélyes rotterdami kontrák. Várok gólt a félidőig, szóval ezzel a tippel is úgy vagyok, hogy minimum egy pushra számítok.

Roma - Feyenoord: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp