A lengyel válogatott már kijutott playoff útján a 2022-es katari vb-re, míg a walesi csapat a skót-ukrán mérkőzés győztesére vár a döntőben. Azt hiszem a csapatoknak a Nemzetek Ligája most jó alap lehet egy sikeres felkészüléshez. Erős válogatottak ellen mutathatják meg a csapatok, hogy mit is tudnak valójában, illetve hogy kivel lehet esetlegesen számolni.

A lengyelek a mi selejtezőcsoportunkból harcolták ki a második helyet és az azzal járó rájátszást. Az oroszok kizárásának köszönhetően a csapat erőnyerő volt az első körben, a másodikban pedig a svédeket sikerült legyőzzék 2-1-re. Annak a győzelemnek köszönhetően bebiztosították helyüket a késő őszi, kora téli világbajnokságra.

A walesi válogatott a klubcsapatában mellőzött Gareth Bale duplájával legyőzte Ausztriát, és a mai Skócia - Ukrajna mérkőzés továbbjutójára vár.

A vendégek komolyan fogják szerintem venni ezt a találkozót, kell nekik a minél jobb forma a hétvégi döntőn.

A walesi válogatott részéről az egyértelmű cél csak az lehet, hogy senki ne sérüljön meg a nagy mérkőzés előtt, de azért a kellő forma is meglegyen. A válogatottban brillírozó Bale alig kapott lehetőséget egész szezonban, így vélhetően neki több szerep juthat ma. Benne bízhat Wales ma is, valamint a hétvégén is, így azt gondolom, megpróbálnak ma rúgatni vele legalább egyet.

Az egyik oldalt Lewa, a másikon pedig Bale az a játékos, aki bármikor képes villani, ha úgy alakul. A nagy kérdés már csak az, hogy a Bayern csatára szerepet kap-e ma, vagy majd csak a második félidőben áll be, ha be kell egyáltalán.

Mindkét válogatott szeretne jól kezdeni, és biztos vagyok abban, hogy szeretnék megnyerni a mérkőzést. Ugyan mindenki leírja a Nemzetek Ligáját, azonban nem mindegy, hogy ki melyik osztályban szerepel. Ebben a csoportban még Belgium és Hollandia szerepel, tőlük nehéz lesz majd pontot rabolni. Így a két egymás elleni mérkőzés marad a csapatoknak, ahol ki kell harcolják az A dívizíóban maradást.

A tippem az, hogy mindkét csapat szerez gólt a mérkőzésen.

Lengyelország - Wales: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp