A Nemzetek Ligája sorozat ún. C Ligájában is rendeznek meccseket vasárnap. A görög együttes eddig összedett focival jelentkezett, három meccséből hármat behúzott. Észak-Írországot és Koszovót 1-0-ra verte, aztán legutóbb a presztízs meccsen Ciprusnak vágott hármat. Az a Ciprus eleni sima volt, két korai gól, aztán egy ráadás, nem volt túlságosan idegőrlő találkozó. Kényelmes helyzetben a görögök, ha ma is nyernek, akkor itt négy kör után eldől, hogy Bakasetasék megnyerik a kvartettet. Ezt akarják elkerülni a koszovói srácok, és Koszovónak igazából csak a győzelem lenne jó eredmény. Iksz esetén a két csapat között maradna a 3 pont különbség, ugyanakkor a H2H meccsek miatt az utolsó két találkozón hibátlan koszovói teljesítmény kéne, és nagy görög összeomlás.

Az szerintem tény, hogy a görögök egy remivel elégedettek lennének. Maradna a három pont távolság, bőven megfelel a helléneknek. Koszovóban meg szerintem nincs annyi, hogy behúzza a meccset.

Papíron van, de azért szerintem ez a koszovói csapat ehhez elhasznált. Pl. az a Muriqi, aki kis túlzással benntartotta a Mallorcát, itt a válogatottban mindhárom meccsen kezdett, és mindhárom találkozón végig a pályán volt. Aki nem ismerné, ő egy ilyen Szalai Ádi féle magas jól megtermett kilences. Egy ilyen testet fitten tartani, egy ilyen szezon után regenerálódni 2-3 napon belül, és játszani 90 perceket, bravúr a javából.

Szerintem a koszovói csapatban nincs annyi, hogy ezt a meccset behúzza, a görögök meg simán megelégszenek azzal, ha a 3 pont differencia konzerválódik. Görögország mint a 'régi' szép időkben, visszanyúlt a Rehhagel-féle alapokhoz. Az Eb-győzelmet érő taktika működik, a recept pedig egyszerű. Lőni kell 1-2 gólt, és nem szabad kapni egyet sem. Fáradt csapat, nem várok csodát, max 1-2 gólt, mert azért egy tizi beficcenhet, egy pontrúgást akár az említett Muruqi is befejelhet, de olyan konstruktív támadásokat nem várok egyik oldalon sem, hogy mondjuk egy Pep Guardiola is izgalomba jönne az akció láttán. Max 1-2 gól, de ennyi, s nem több!

Görögország - Kosovo: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp