Gustavo Poyettel aranyra leltek a görögök úgy néz ki. Igaz, hogy jelenleg csupán a Nemzetek ligája C Diviziójában érik el a sikereket, de az elmúlt évek keserves meccsei után ezt is meg kell becsülnie a 2004 -es Európa-bajnoknak. Akkor Rehhagel vezetésével, tökélyre fejlesztett védekezéssel értek a csúcsra Zagorakiszék. Most ugyanez az uruguayi mesterrel is a forgatókönyv, biztos védekezés és elől egy-egy bevitt fontos góllal megnyerni a meccseket. Az aktuális góllövő szerepét, amit anno Hariszteasz vitt most a a Trabzonspor légiósa Bakaszetasz vette magára. Mind az észak-írek, mind Koszovó és mind Cirpus ellen ő szerezte az első gólt, első két esetben mindez a találat egyenesen az utolsót is jelentette az aktuális meccsen.

Vlachodimos a Benfica portása pedig elégedett lehetett önmagával és a védekező társakkal is, hiszen rendre sikerült megtartani a hálójukat a góltól.

Most Koszovó ellen van meg a lehetőség ennek a bravúrnak a megtartására.

Koszovó a Vb-selejtezőket katasztrofálisan utolsóként zárta a csoportjában, egy győzelemmel, ez azok után eléggé mélyrepülés, hogy előtte az Eb-selejtezőkön még Anglia és Csehország ellen is felvették a versenyt. Jött februárban az új tréner Alain Giresse, aki előtte Tunéziát igazgatta és vele kissé sikerült felpezsdíteni az együttest. Cipruson nyertek 2-0 -ra, míg a hét közben Pristinában egy őrült meccsen sikerült az észak-íreket is 3-2 -re legyőzniük.

A görögök azonban most más szintet képviselnek, ezt a védekezést Muriqiéknek szerintem most sem sikerül feltörniük a kilencven perc során. Koszó amúgy sem szokta szórni a gólokat magából, most kirúgták magukból a héten az összeset. A görögök megint a szokásos forgatókönyvet követve kapott gól nélkül tarthatják otthon a három pontot.

Görögország - Kosovo: Kosovo által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp