Kezdődik az U20-as Junior kézilabda világbajnokság, Szlovéniában 4-fős csoportokban játszanak a lányok, és az első kettő jut tovább. Nekünk, magyaroknak a csapatunkért izgulni nem igazán kell, mert full top favorit a csapat, és igazából nem csak a csoportban, de a tornán is a favoritok között vagyunk. Megszokhattuk már az előző években, hogy utánpótlás szinten úgy kb a legjobbak vagyunk, aztán utána a felnőtt szinten ez már nincs így, aminek ezer oka van, ebből én úgy 3-4-et tudnák felsorolni.

Lényeg a lényeg, nálunk egy elég ütős keret utazik Szlovániába, tele tele olyan játékossal akik mondjuk a mögöttünk álló szezonban az NBI-ben csapatukban kiváló teljesítményt nyújtottta, és többen csapatuk vezérei voltak.

Kapuban Bukovszky, aki mondjuk a Vácnál anno kényszerűségből került a kapuba még a mögöttünk álló idény előtti szezonban Triffa kidőlése miatt, és szépen kapta a terhelést. Nemzetközi rutinja is van, és bakker, ott nem számított jó kapusnak, de más az, amikor mondjuk nálunk az ETO klasszisai lőnek neki, vagy az u20-as egyiptomi lányok... Mezőnyben tele vagyunk remek játékossal, Kajdon kiemelkedik, főleg az ő gólerős játéka, de ha megnézzük a keretet márpedig megnézzük, főleg, hogy beírom :

Kapusok: Bukovszky Anna (Vác), Christe Dalma (Szombathely), Zsigmond Panna (Vasas)

Mezőnyjátékosok: Ballai Borbála (Vác), Besszer Borbála (Fehérvár), Csáki Lilla (Érd), Farkas Johanna (Dunaújváros), Faragó Luca (Vasas), Ferenczy Diána (FTC), Juhász Gréta (Kisvárda), Kajdon Blanka (Vasas), Kiss Zsófia (Érd), Koronczai Petra (MTK Budapest), Kukely Anna (Békéscsaba), Mlinkó Zsófia (Budaörs), Török Lilly (Mosonmagyaróvár), Vámos Míra (DVSC), Vártok Tamara (NEKA)

Azért tényleg nem rossz ez, Érd MTK eleve a fiatalok csapata volt, az Érd-ben az MTK-ban is remek lányok pallérozódnak, Vámos Mírának a DVSC-nél tán épp a Győr elleni meccse ugrik be, ahol valami 6/6-tal nyitott, és ugye az egyiptomi kapusok talán nem Leynaud szintjén művelik a szakmát egyelőre... Nálunk ezek a csajok egy-két éve simán megállják a helyüket a felnőttek között, szóval nem féltem őket. Remeke edző, remek kis csapat egy jó felkészüléssel. Nem tudom, Egyiptom valójában milyen szinten van, az afrikai kvalis eredményei szerintem csalókák. Lehet elfogult vagyok, meg kissé vakon tippelek, hisz Egyiptom U20-as csapatát nem is láttam, de szerintem ez a magyar csapat képes 17 gólt közé tenni, mondjuk minden egyiptomi gólra kettővel válaszolni. Egy 35-40 közé teszem a magyarokat, és olyan 18-20-ra Egyiptomot. Szóval nem a full tuti, de valamiért úgy érzem, a nyitómeccsen megrázzák magukat a lányok.

Magyarország U20 nők - Egyiptom U20-as korosztály, nők: Hendikep - Hendikep tipp