Viszonylag korán, három nappal az esemény előtt bevállalom a ferencvárosi győzelem ajánlását. Az ok kettős: véleményem szerint a hazaira dobott szorzó az esemény közeledtével zuhanni fog; a másik, hogy elutazom messzire, s nem lesz módom megosztani a gondolataimat. Láttam a Slovan oda-visszavágós meccseit a Batumi ellen, s megkockáztatom, hogy a szlovák bajnok a Tobol szintjét sem éri el, így ajándék ezen a szorzón a fix egyes!

Kíváncsiságból ültem le a pozsonyi találkozó elé, ahol a Holmann nélkül felálló északi szomszédunk egy teljesen koncepciótlan játékot mutatott. Taktika szempontjából a Batumi az ellenfele fölé nőtt, az történt a pályán, amit a grúzok akartak. Jöhetett volna a fordulat, mert emberelőnybe került a Slovan, de ment tovább az erőlködés, a vendégek jól tömörültek, gólhelyzetet sem tudott kialakítani Weiss mester csapata. Az első meccs 0:0-ja után, Batumiban 20.000 néző előtt teljesen összefosták magukat a szlovákok. Úgy voltam vele, hogy ezeket bedarálják, mint előző nap a Lech Poznant. Valahogy kihúzták 0:0-ra a rendes játékidőt a pozsonyiak. A hosszabbításban, már sokadszor csinált bolondot a védelemből a hazai gárda, és 1:0 után megőrült a stadion, simán rárúghatták volna a másodikat is, azonban egy szerencsés megpattanóval sikerült a 115. percben az egyenlítés. Az edző fia Weiss a 123. percben egy kapitális baki után szögletből döntötte el a továbbjutást, 1:2. Játszottak 210 percet és két szerencsés (potyaízű) góllal tovább vergődtek a szlovákok. Ami igen szembetűnő volt a Slovan csapatánál az a bizonytalanság, a védők-középpályások labdabiztonságának hiánya. Egyéni szinten nincs meg a stabil labdatartáshoz szükséges fedezés, és a bajban lévő labdás játékost nem segítik ki – vélhetően lassan veszik észre, hogy bajban van, nem számolnak az agresszív csapdás letámadásra. Így aztán könnyű helyeken veszít labdát a szlovák bajnok, s ezzel könnyű helyzetbe hozza ellenfelét. Jellemző, hogy a szerdai grúz kaland után, a bajnoki nyitányon az újonc legyőzte a bajnokot: Podbrezova-Slovan 2:1.

Parázs hangulat, telt ház a Groupamában és a bosszúvágy – ez várja a lelátón a vendégeket. A Ferencváros jól vizsgázott a Tobol ellen. Agresszív meccskezdés, 3-5 percenként ziccer, agresszív labdaszerzések (pont ezzel verhető a Slovan). Sajnálatos, hogy gyakorlatilag a kreatív zónából már teljesen elfogytak a magyar erők, azonban látni kell, hogy Traore, Bolli, Bassey, Tokmac, Laidouni egymást licitálják túl és akkor még Mmaee is Csercseszov rendelkezésére fog állni. Engem kissé dühített a Tobol ellen, hogy 3:1 után nem állt le az FTC. Simán lebekkelhető lett volna a párharc, és okosabb is lett volna, tartalékolva, kevesebbet kiadni. Azonban a légiósokat elragadta a hangulat és a fiesta, mentek előre és majdnem visszahozták a kazahokat a meccsbe, a szellős védekezés miatt. Mindenesetre látni kell, hogy míg a Slovan szétesett erőforrásokkal, grúziai 120 perccel, utazással és egy elbukott bajnokival érkezik Budapestre, addig a Fradi egy hétig csak rájuk készült!

Úgy gondolom, hogy az odavágón lezárja majd a továbbjutás kérdését a magyar bajnok és nagy gólarányú, magabiztos győzelmet arat. A közönség extrát fog nyújtani, és még Batumiban messze volt a nézőtér, itt a katlanban nagyon tele lesz a Slovan játékosainak a gatya…Ha annyira agresszív lesz az FTC, mint legutóbb, akkor nem is lehet kérdés a fix egyes. Bátrak mehetnek a félidő/végeredmény 1/1-re is! Abban pedig biztos vagyok, hogy a zöld-fehérek minimum kettőt, de inkább 3-at vágnak majd.

Ferencváros - Slovan Bratislava: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp