Nagyüzem lesz az NB2-ben a vasárnapi játéknapon. Győrben kétségtelenül rangadót rendeznek. A szaksajtó alapban a Diósgyőr és az MTK feljutását jósolta a szezon rajtja előtt. Pedig ha megnézzük az ETO és az NYVSC keretét, akkor bizony simán benne van mindkét csapatban az NB1 lehetősége. Most egymás ellen, két támadó felfogású edzővel játszhatnak egy közönségszórakoztató sokgólos meccset.

Világi Oszkár beszállt a győri fociba, s bizony számára biztosan nagy csalódás lenne, ha a zöld-fehérek nem kerülnének egy szinttel feljebb 2023 tavaszán. A magyar fociberkekben neves üzletember a DAC-al rendre a nemzetközi kupákban vitézkedik, és néhány kilométerrel délebbre is hasonló eredményeket akar elérni. Új szakmai stábbal, egy domináns támadó focit játszó csapat felépítése a cél. Tímár Krisztián maga is csatár volt, s szerintem edzői felfogása is az előre játékra koncentrál, azaz rúgjunk minél több gólt. Böngészve a keretet azt fogalmaztam meg, hogy bizony ez egy veszélyes támadókkal halmozott együttes, főként a másodosztály szintjén. Elkaptam egy éjszakai rádióinterjút a Rapid Wien amatőreinek 3:1-es legyőzése után. Priskin a fiatalokat segítve fel akar jutni, Bacsa Patrik és Farkas Balázs sem szeretne tovább a másodosztályban vegetálni. Egy jó szezont futó Vitáris helyzetbe hozhatja a győrieket az ősszel.

Eredendően veretni akartam a Sparit. Amikor azonban átnéztem Feczkó Tamás rendelkezésére álló játékosok névsorát, akkor visszatáncoltam és egyből a gólokban láttam meg az értéket. Egyébként az amúgy sok kritikával illetett Feczkó - aki az MTK-t vitte hullámsírba anno - ,egy roppant motivált, „ide nekem az oroszlánt is ..” típusú edző. A DVTK-nál és a Balmaznál is voltak jó periódusai, meccsei. Miért ne sikerülne előbb-utóbb egy tradicionális vidéki klubnál valami hasonló. Szóval a támadó névsor: Ramos, a pécsiekkel jó meccseket, nagy gólokat szerző Adamcsek, Novák Csanád, és Szerető Krisztofer – utóbbi két csatártól a szaksajtó annak idején egy sokkal csillogóbb karriert várt el. Meg kell említeni, hogy Nyíregyházán a középpályások, védők közt is vannak korábbi élvonalbeli játékosok, így talán keretük komplettebb, mint aktuális ellenfelüké. Vass Patrik, Paku Roland, Gengeliczki, Baki Ákos, Deutsch vagy Jánvári együtt azért több száz nb1-es meccs rutinját viszi fel a pályára.

Szerintem a győriek extra motiváltan nekiesnek majd a Szparinak. Azonban Feczkó csak erre vár, mert a stabil középpályásai, védői a labdaszerzések után majd gyorsan váltanak támadásba, s könnyen vezethetnek a vendégek. Akkor pedig kiugrik a szellem a palackból, mert az ETO-nak bizonyítania kell, és jön egy dinamikus, nyílt meccs. Úgy gondolom, hogy a bukmékerek benézték az overt ezen a rangadón…rá kell menni!

Győri ETO - Nyíregyháza Spartacus: Gólok száma - Felett/alatt tipp